Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Rally ČR 2024

Burgos by pro mě mohl být odrazovým můstkem, hlásí Bittner před Vueltou

Od začátku roku byl pro Pavla Bittnera start na blížící se Vueltě jednoznačným cílem. Na trať své první Grand Tour vyrazí jednadvacetiletý cyklista v sobotu v Lisabonu povzbuzen vystoupením na nedávném závodu Kolem Burgosu. V hromadných spurtech opanoval dvě etapy a připsal si první vítězství mezi profesionály. Před Vueltou má pocit, že by mohl mít ještě lepší formu.

Pavel Bittner se raduje z etapového vítězství v závodě Kolem Burgosu
zdroj: twitter.com/ Team dsm-firmenich PostNL

Bittner přiznal, že čekat osmnáct měsíců od vstupu mezi profesionály na triumf bylo občas těžké. Průlom přišel začátkem srpna v Burgosu, kde kromě dvou etapových vavřínů ovládl také bodovací soutěž.

"To bylo opravdu hodně mimořádné. Vždycky jsem vyhrával, když jsem byl mladší. Ale když jsem se dostal k profesionálům, bylo to trochu jiné. Letos jsem byl párkrát blízko, párkrát jsem skončil druhý, ale všechno se děje z nějakého důvodu. Měl jsem radost, že jsem vyhrál těsně před Vueltou. Vyšlo to skvěle," pochvaloval si v rozhovoru pro web nizozemského týmu DSM-Firmenich PostNL Bittner po soustředění ve španělském Calpe.

Jeho tým půjde do třítýdenního závodu víceméně ve stejné sestavě, jaká jela Kolem Burgosu. "Tam to fungovalo docela dobře. Vím, že na Grand Tour to bude jiné, ale věřím nám. Myslím, že formu bych mohl mít ještě lepší a že Burgos by pro mě mohl být odrazovým můstkem. Všichni jsme opravdu natěšení," pokračoval jeden ze dvou českých účastníků závodu. Na startu bude také jeho vrstevník Mathias Vacek z Lidl-Treku, kterého čeká rovněž premiéra na Grand Tour.

"Je to moje první Grand Tour a mám před sebou trochu neprobádaný terén, ale těším se na to," uvedl Bittner. "Bavil jsem se o tom s týmem a vím, že se dostanu do míst, kde jsem ještě nebyl, co se týče mých limitů. Ale z té výzvy jsem nadšený," prohlásil rodák z Olomouce.

Už v zimě s týmem naplánovali, že Vuelta pro něj bude tou správnou příležitostí zkusit třítýdenní závod. "V jednu chvíli se objevily pochybnosti, ale drželi jsme se plánu A. Ta nejistota pramenila z toho, že Vuelta bude opravdu kopcovitá se spoustou hor. Byla jen otázka, jestli jsem na to připravený a jestli je to pro mě ta správná Grand Tour, se kterou bych měl začít. Ale pak jsme se na to podívali opravdu důkladně a rozhodli jsme se, že to bude jako další krok v mé kariéře nejlepší," dodal Bittner.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články