Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Bum a bylo to. Froome vybouchl, Valverde se přiblížil triumfu

Reus – Před začátkem etapy je dělilo pouhých jednadvacet vteřin. Po jejím konci skoro jako byste se časového rozdílu nedopočítali. Chris Froome nezachytil stejně jako před několika měsíci brzké rozdělení pelotonu a do cíle šestého dne dorazil s mankem více než 20 minut. Etapu vyhrál ve sprintu Daryl Impey, lídrem průběžné klasifikace zůstává Alejandro Valverde. Petr Vakoč ve finiši bere čtvrté místo.

Chris Froome
zdroj: ČTK/PA autor: Colin Flockton

Lídr týmu Sky se nechal podobně zaskočit loni v září taktéž ve Španělsku, a sice na Vueltě. Tehdy u toho rovněž byl Alberto Contador, který nyní v Katalánsku ujel svému soupeři spolu s Valverdovým Movistarem, BMC Tejaye van Garderena a dalšími jezdci. Froome po počáteční snaze svou ztrátu ještě dohnat kapituloval a snažil se etapu už jen dojet.

V čelní skupině se na posledním kopci Alt de la Musara pokusil nastoupit Contador, byl ale brzy dostižen díky práci domestika Movistaru Marca Solera. Contadorův atak působil jako bezmála zoufalé gesto, jak zatřást postavením Valverdeho, který působí velmi suverénně a je na dobré cestě k druhému vítězství v Katalánsku. To první získal před osmi lety.

Od triumfu jej dělí jen poslední etapa na okruzích v Barceloně. Jde o kopcovitou etapu, na níž se dopředu těšil Vakoč. Valverde má před svým dlouholetým rivalem Contadorem náskok 53 vteřin, minutu a šest sekund ztrácí jeho velmi platný a efektivní pomocník Soler.

Je nám líto, video expirovalo.
Froome v Katalánsku ztratil naděje
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články