Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Bude to strašně těžký závod, o pódium bude bojovat hrozně moc holek, říká Zemanová

Na cyklokrosovém mistrovství světa v Hoogerheide je jednou z největších nadějí české výpravy. Domácí šampionka Kristýna Zemanová doufá, že v nedělním závodě žen do 23 let může při souhře okolností pomýšlet i na boj o medaile. Dobrou formu naznačila na trati v Nizozemsku už v pátek povedeným výkonem na svém úseku ve smíšené štafetě. Přímé přenosy o víkendu sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Kristýna Zemanová
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Jen podle pátečního výkonu nechtěla devatenáctiletá závodnice svou formu posuzovat, ale věří, že se jí povedla načasovat optimálně. "Je trochu ošemetné to posuzovat podle jednoho odjetého okruhu, ale cítím se v tréninku dobře a myslím, že tréninky šly tak, jak měly. Věřím, že se mi podařilo formu načasovat. Takový standard si držím po celou sezonu. Jen doufám, že v neděli si všechno sedne, dobře se vyspím i najím a budu moct všechno to své snažení také zúročit," řekla Zemanová.

Stále míní, že super den může znamenat zisk medaile, v opačném případě bude třeba ráda i za první desítku. "Konkurence je vážně obrovská a jsou tam hrozně silné holky ročníku 2004. Sice odešly ty opravdu úplně top (do elitní kategorie) a zůstala tam z nich jen Nizozemka Shirin van Anrooijová, ale myslím, že i bez Puck Pieterseové a Fem van Empelové to bude strašně těžký závod. O pódium bude bojovat hrozně moc holek," řekla Zemanová.

"Když se to sejde, může to být hezké, ale když bude něco malinko chybět, tak vím, že budu náležitě potrestaná, protože tady se zkrátka každý nedostatek ten daný den trestá," dodala vzápětí Zemanová.

Je nám líto, video expirovalo.
Začalo cyklokrosové MS v Hoogerheide

Strašákem nepříjemný vítr i matematika

Trať v Nizozemsku je rychlá. A bude nejspíš i v neděli, neboť podle předpovědi počasí má být podobně jako v pátek kolem deseti stupňů Celsia s malou pravděpodobností srážek. Velkou roli hraje i vítr.

"Jsou to vážně strašné poryvy. Určitě to bude chtít jet v nějaké skupině. Je to strašně zrádné. Každopádně ten okruh je vážně poctivý a síly dochází hodně rychle. Mám teď o čem přemýšlet, abych věděla, jak s tím naložit a s čím do toho závodu nastupovat. Každopádně jsem moc ráda, že jsem si to mohla ve štafetě vyzkoušet, protože mám alespoň nějakou představu, jaké to bude," pochvalovala si.

Tuší, že bude mimořádně důležité dobře rozložit síly. "Ale také vím, že holky nebudou na nic čekat a pojedou hned od začátku, takže teď se to ve mně trošku mele, protože to chci samozřejmě zkusit s nimi a být tam vepředu. Uvidíme, jak to bude v neděli vypadat. Každopádně ten, kdo bude mít v závěru nejvíce sil, z toho bude těžit," prohlásila Zemanová.

Je ráda, že v poslední době už může jezdit s výrazně lehčí hlavou, protože dohnala všechny povinnosti ve škole. "Naštěstí se to všechno povedlo a pololetí mám úspěšně za sebou a uzavřené. Mám všechny známky, které jsem měla mít. I matiku jsem nějak obstojně zvládla – i když byla za čtyři – ale zvládla. Na druhou stranu jsem měla zhruba 300 zameškaných hodin za to pololetí a z ostatních předmětů jedničky a dvojky, takže to bylo docela dobré," přiblížila studentka gymnázia Dr. Josefa Pekaře.

"Matika však byla velkým strašákem, z té jsem měla větší stres než ze všech závodů v sezoně dohromady, protože u nás na škole je opravdu přísná. Jsem vážně ráda, protože ze mě tohle trošku spadlo. Už mám hotovou i maturitní práci a chybí mi jen zpracovat všechny otázky, dodělat to a začít se trošku učit," dodala s úsměvem Zemanová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články