Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Bude se opět padat? Tour de France odstartuje příští rok na zaplavené silnici

Paříž - Organizátoři Tour de France si pro příští rok připravili staronovou záležitost. Peloton slavného cyklistického závodu totiž odstartuje přes slavnou silnici Passage du Gois, kterou dvakrát denně zaplavuje příliv Atlantského oceánu. Na více než čtyřkilometrovou silnici spojující ostrov Noirmoutier s pevninou se Stará dáma vrátí poprvé od roku 2011. Předchozí návštěvu pelotonu v roce 1999 poznamenaly pády favoritů na mokrém a kluzkém povrchu silnice. Přímé přenosy opět nabídne ČT sport a web ctsport.cz.

Tour de France 2016
zdroj: ČTK/AP autor: Christophe Ena

Letošní Tour odstartuje 1. července z Düsseldorfu, ročník 2018 pak 30. června. První etapa o délce 195 km povede z ostrova Noirmoutier do Fontenay-le-Comte na větrných silnicích departmentu Vendée, který bude hostit prestižní úvod závodu pošesté v historii.

V hromadném spurtu se bude pravděpodobně rozhodovat také druhá etapa mezi městy Mouilleron-Saint-Germain a La Roche-sur-Yon, v němž bude cíl etapy poprvé od roku 1938. Třetí den se pojede týmová časovka na 35 km v Choletu. Zbytek trasy odhalí pořadatelé v říjnu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články