Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bude MS ve Švýcarsku, nebo se přesune na Střední východ? Cyklisté spekulují

V druhé polovině září by Švýcarsko mělo hostit cyklistický šampionát. V současné situaci, kdy jsou v zemi zakázané hromadné akce s více než tisícovkou lidí až do konce srpna, ale nejde o věc jistou. Některé belgické a španělské deníky dokonce spekulují, že by se MS mohlo přesunout, a to na Střední východ.

Španěl Alejandro Valverde se raduje z výhry na mistrovství světa
zdroj: REUTERS autor: Heinz-Peter Bader

Víra, jež má ale daleko do jistoty. S takovými pocity vzhlíží pořadatelé směrem k vrcholu sezony, pro který je vyhrazeno období od 20. do 27. září. Jet se má ve městech Aigle a Martigny. "Stále se chystáme na to, že jsme pořadatelem světového šampionátu. A to s tím, že proběhne podle plánu, tedy v září," uvedli organizátoři pro server cyclingnews.com.

"Záleží samozřejmě na zdravotní situaci. A také na tom, jaká rozhodnutí budou přijata. Ale dokud nám nebude řečeno, že se celá akce nemůže uskutečnit, tak se budeme nadále připravovat, jak bychom se normálně připravovali," ujistili organizátoři.

Prohlášení bylo vedle jiného reakcí na různé informace zahraničních médií, které se hodně rozcházely. Francouzský deník L'Equipe v úterý informoval o tom, že je prakticky jisté, že se ve Švýcarsku pojede, jak bylo stanoveno.

Novináři belgického listu Het Nieuwsblad a španělského deníku AS naopak považovali naděje na uspořádání MS prakticky za uzavřené. S tím, že by se MS mohlo přesunout na listopad na Střední východ.

Přes uvolnění některých opatření si musí podobně velké sportovní akce počkat na svolení do 24. června. Federální vláda bude totiž za měsíc rozhodovat o možnosti změny limitu 1000 osob. Období nejistoty tak bude trvat ještě minimálně měsíc. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články