Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Brněnští cyklisté se vydali na tradiční novoroční projížďku

Brno - Zhruba stovka cyklistů vyrazila dopoledne v Brně na tradiční novoroční vyjížďku, zakončenou závodem k přehradní hrázi. Cílem před restaurací U lva projel jako první dvacetiletý Michael Kukrle z pořádajícího Favoritu Brno před hobby cyklisty Pavlem Mattušem a Markem Krejčím. 

Je nám líto, video expirovalo.
Na tradiční brněnské vyjížďce se objevil i její první účastník z roku 1942

"Vítězství beru jako dobré vykročení do nové sezony. Loni mě až do června trápily zdravotní problémy, začalo se mi dařit až od závodu Lidice, kde jsem skončil druhý. Věřím, že tento rok bude lepší," řekl Kukrle. Reprezentant do 23 let byl jediným z aktivních závodníků v novoroční vyjížďce.

Mezi účastníky bylo hodně rekreačních cyklistů a sportovců z jiných odvětví. V pestrém pelotonu se objevily i legendy české cyklistiky. Trať absolvovali například olympijský vítěz z Tokia 1964 Jiří Daler, který v březnu oslaví 75. narozeniny, a také devadesátiletý průkopník brněnských cyklistických vyjížděk Vlastimil Bartoš.

Ten stál u zrodu akce v roce 1942. "Na kole jezdím pravidelně. Chtěl bych se dožít stovky a vytvořit nový světový rekord v této věkové kategorii," uvedl Bartoš, který startoval v prvním ročníku Závodu míru a jako trenér vychoval desítky reprezentantů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články