Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Bretaň znovu žila cyklistikou. V cíli Tro-Bro Léon slaví Gaudin

Lannilis (Francie) – Bretaňská klasika Tro-Bro Léon znovu nabídla nádherné šotolinové úseky a dechberoucí přírodní scenérie při pobřeží Atlantiku. V cíli v Lannilis se z vítězství v podniku, který je nedílnou součástí Francouzského poháru, raduje Damien Gaudin. V závěru přesprintoval svého kolegu z úniku Frederika Backaerta. Klasifikaci Bretonců vyhrál Laurent Pichon, který dostal jako cenu malé sele.

Tro-Bro Léon
zdroj: Twitter.com/ammattipyoraily

Není mnoho závodů jako Tro-Bro Léon. Bretaňský podnik podobně jako toskánské Strade Bianche používá za trasu polní cesty plné kamínků, větví, jehličí a vymletých děr, po kterých se zbylých 364 dnů v roce prohání traktory a další zemědělská technika. Ne však v den, kdy se jede závod, jenž je součástí Francouzského poháru.

Startovní pole letos čítalo tři stáje WorldTour, přičemž dvě z nich přivezly jezdce, kteří měli v závěru bojovat o vítězství. Od Arnauda Démara (FDJ) a Samuela Dumoulina (Ag2r La Mondiale) se očekávalo, že pokud přežijí všech pětadvacet šotolinových úseků, budou sprintovat z malé skupiny o vítězství.

Hrozilo přitom, že jim radost překazí Frederik Backaert a Damien Gaudin, kteří setrvávali v úniku i v nájezdu do závěrečných pěti kilometrů. Z jejich grimas bylo zřetelně vidět, že je každý metr velmi bolí. Když to ale dotáhli až na poslední kilometr a skupina za nimi sice byla na dohled, ovšem stále docela daleko, bylo zřejmé, že se o vítězi rozhodne v jejich souboji.

Nakonec to byl Gaudin, pocházející z nedalekého departementu Maine-et-Loire, kdo ukázal více sil a stal se vítězem letošního Tro-Bro Léon. V cíli předvedl energickou oslavu, když na kole máchal ze strany na stranu ve viditelném dojetí. Někdejší velká naděje (pátý na Paříž-Roubaix v roce 2013 – o příčku před Zdeňkem Štybarem) si tak připsala velký úspěch. "Už jsme tomu nevěřili, poslední dva okruhy jsme jeli opravdu naplno!" říkal v cíli.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články