Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Boroš si druhým místem v Holých Vrších upevnil vedení v cyklokrosovém poháru

Den po vítězství v úvodním pohárovém závodu v Mladé Boleslavi obsadil cyklokrosař Michael Boroš druhé místo v Holých Vrších. Druhá skončila také Karla Štěpánová mezi ženami.

Michael Boroš
zdroj: ČTK autor: Michal Červený

V Holých Vrších se na rozdíl od rozbahněné Mladé Boleslavi jelo prakticky na suché trati, na níž předvedl sólovou jízdu Belgičan Lander Loockx.

Soupeřům ukázal záda hned v prvním kole, a protože jeho pronásledovatelé nespolupracovali, dojel si pro výhru s pohodlným náskokem 16 sekund před Borošem.

"Dnes to na vítězství nebylo, neměl jsem tak dobré nohy jako včera. Loockx za to vzal hned od začátku a odjel nám všem. Kluci spolupracovat nechtěli, vše nechávali na mně a sám jsem na to se na něj dotáhnout neměl. Celkově ale víkend mohu hodnotit kladně, první a druhé místo je na úvod sezony dobré," řekl Boroš, za nímž dojel třetí s odstupem 13 sekund Francouz Antoine Benoist.

V závodě žen zopakovala sobotní vítězství Italka Sara Casasolová. Na stupně vítězů ji doprovodily dvě domácí závodnice, jež se spíše specializují na horská kola - Štěpánová a Tereza Tvarůžková. Šestá skončila na trati plné těžkých stoupání Pavla Havlíková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články