Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Boroš pojede o čtvrtý domácí titul, MČR v cyklokrosu hostí poprvé Jičín

Jičín vůbec poprvé hostí mistrovství republiky v cyklokrosu. Michael Boroš bude usilovat již o čtvrtý domácí triumf po sobě a do závodu jde coby největší favorit. Na medaile se mohou oproti předchozím rokům těšit i samostatně jezdci v kategorii do 23 let. Šampionát bude důležitý i s ohledem na nominaci na mistrovství světa. Přímý přenos sledujte od 10:55 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Borošova sezona se nevyvíjí podle jeho představ. "I když jsem vyhrál pár závodů Českého poháru a vítězství se počítají. Snažím se makat dál. A věřím, že teď v tom posledním měsíci to také trochu prodám," přál si hlavní aspirant na titul.

O soupeřích má jasno. "S Honzou Nesvadbou jsme na tom hodně podobně, takže očekávám, že s ním to bude velký boj. Také Tomáš Paprstka se dokáže připravit skvěle na tyto závody, ale nelze opomenout ani ostatní, ať jsou to Tomáš Kopecký nebo třeba Emil Hekele," vyjmenoval Boroš.

Je nám líto, video expirovalo.
Boroš zaútočí na další titul z MČR

Velkou roli může sehrát závod při tvorbě nominace na MS ve švýcarském Dübendorfu, kde se pojede začátkem února. "Nějaká kostra je, samozřejmě pojede mistr republiky, juniorské kategorie už mají boj o domácí tituly za sebou, takže z půlky máme jasno. Konečnou nominaci uděláme po závodě Světového poháru v Nommay," řekl reprezentační trenér Petr Dlask.

Na startu budou chybět hvězdy Zdeněk Štybar a Kateřina Nash. Trojnásobný mistr světa Štybar se mistrovství republiky zúčastnil loni, kdy útočil na rekordní osmý titul, ale skončil čtvrtý, nyní už se naplno věnuje přípravě na silniční sezonu. Na sedmi prvenstvích tak zůstal spolu s Radomírem Šimůnkem starším.

Nash, která dlouho vedla celkové pořadí Světového poháru v této sezoně, má povinnosti v zámoří, kde trvale žije. Neměla by ale na rozdíl od Štybara chybět na mistrovství světa.

Cenné kovy jsou tentokrát přes společný závod s "eliťáky" připraveny i pro nejlepší závodníky v kategorii do 23 let. "Pro ty kluky je to určitě motivace, že si mohou sáhnout na tu medaili a mají šanci postavit se na tu pomyslnou malou bednu," podotkl předseda cyklokrosové komise Českého svazu cyklistiky Petr Balogh.

Délka okruhu je 2,6 kilometru. Během jednoho kola se závodníci budou muset vypořádat s převýšením 70 metrů. Obhájce Boroš v Jičíně dosud nikdy nejel. "Pro mě to je úplně nová trať, znám ji jen z vyprávění. Ale já mám nové tratě rád," těšil se.

V kategorii žen je na tom stejně jako Boroš Pavla Havlíková, která loni vyhrála potřetí za sebou, celkově ale již pošesté.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články