Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Boroš jasně ovládl Český pohár v cyklokrosu, ženám ujela Zemanová

Závěrečným závodem v Jičíně vrcholil český pohár v cyklokrosu. Svoji suverenitu tu potvrdil Michal Boroš, který nedal soupeřům šanci a stylem start–cíl s přehledem zvítězil. Mezi ženami ovládla poprvé Toi Toi Cup osmnáctiletá Kristýna Zemanová.

Je nám líto, video expirovalo.
TOI TOI Cup Jičín

Boroš potvrdil konečné prvenství vítězstvím v dnešním závěrečném pohárovém závodu v Jičíně. Dlouholetá česká jednička vyhrála o 16 sekund před Matějem Stránským a triumfovala v šestidílném seriálu popáté. Boroše v domácím poháru dokázal porazit jen na začátku října v Hlinsku Polák Marek Konwa, jenž skončil celkově druhý. Třetí místo dnes i celkově obsadil Tomáš Paprstka.

"Dnes jsem si užil poprvé v Čechách pořádný cyklokros," liboval si v rozhovoru pro Českou televizi Boroš po závodu na bahně a sněhu. Narážel na fakt, že úvodní díly poháru se jely v příjemném počasí babího léta. "Musel jsem trošku přidat, abych se zahřál. Podmínky mi seděly, byl to pravý cyklokros a jsem spokojený," dodal.

Boroš dorazil k závěrečnému závodu Toi Toi Cupu ze soustředění ve Španělsku, kam se vrací. Vynechá tak nedělní Světový pohár na sněhu ve Val di Sole, kam je přihlášen jen Lubomír Petruš.

Zemanové, jež oslavila osmnáctiny teprve koncem října, stačilo k pojištění celkového prvenství po čtyřech předchozích výhrách dnešní čtvrté místo. Zvítězila Němka Judith Krahlová před Nikolou Bajgerovou a Terezou Vaníčkovou. Pohár ovládla Zemanová před o dvacet let starší Pavlou Havlíkovou.

Vrcholem domácí sezony bude 8. ledna mistrovství republiky v Kolíně, na konci ledna se jede mistrovství světa v americkém Fayetteville.

Je nám líto, video expirovalo.
Boroš slaví prvenství na českém poháru v cyklokrosu

Závěrečný závod českého poháru Toi Toi Cupu v cyklokrosu v Jičíně:

Muži: 1. Boroš (ČEZ Tábor) 1:00:30, 2. Stránský (Brilon) -16, 3. Paprstka (Expres CZ-Tufo Kolín) -30, 4. Konwa (Pol.) -1:10, 5. Petruš (D2MONT Merida) -1:36, 6. Jindřich (Stadion Louny) -1:42.

Konečné pořadí (po 6 závodech): 1. Boroš 299, 2. Konwa 284, 3. Paprstka 279.

Ženy: 1. Krahlová (Něm.) 47:40, 2. Bajgerová (Force KCK Zlín) -23, 3. Vaníčková -47, 4. Zemanová (obě Brilon) -1:00, 5. Havlíková (Lawi junior team) -1:25, 6. Štěpánová (Maloja Pushbikers) -2:17.

Konečné pořadí (po 6 závodech): 1. Zemanová 294, 2. Havlíková 286, 3. Štěpánová 270.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články