Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Boroš, Havlíková nebo junioři. Češi chtějí z Rosmalenu medaili

Více než dvacítka českých cyklokrosařů bude na evropském šampionátu v Rosmalenu usilovat o cenné kovy. V kategorii muži elite pojedou Michael Boroš, Michal Nesvadba, Tomáš Paprstka a Adam Ťoupalík. Mezi ženami nastoupí Pavla Havlíková a Karla Štěpánová. Přímý přenos závodu žen sledujte na webu ctsport.cz od 13:35, závod mužů poté od 15:05.

Michael Boroš
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

Na loňském šampionátu v Táboře reprezentační trenér Petr Dlask správně odhadl, že by jeho svěřenci mohli na domácí trati uzmout dva cenné kovy. Junior Tomáš Kopecký si dojel pro stříbro, Nikola Nosková vybojovala mezi ženami do 23 let bronz.

Letos má skromnější vyhlídky. "Věřím, že jedna medaile je reálná. Ale pokud všechno klapne, tak může být i nějaká další," uvedl Dlask. Největší šance vidí v závodě juniorů, v němž bude na startu šest Čechů. Naději na čelní příčky má také Jana Czeczinkarová v třiadvacítce.

Jak ale loni na jihu Čech ukázal Boroš, utopií nemusí být cenný kov ani v nejprestižnějším závodě mužů. Úřadující domácí šampion, který letos v polovině ledna v Mladé Boleslavi obhájil titul z Hlinska, zaostal za evropským bronzem pouze o šest vteřin a byl sedmý.

Uchazeči o medaile však nebudou mít snadnou úlohu, neboť ve startovní listině figuruje kompletní trio medailistů z Tábora: vítězný Nizozemec Mathieu van der Poel, jeho stříbrný krajan Lars van der Haar i Belgičan Toon Aerts, jenž před rokem dosáhl na bronz.

Program ME v cyklokrosu v Rosmalenu:

9:15 junioři (Bittner, Ježek, Kučera, Šulc, J. Ťoupalík, Zatloukal),

10:30 ženy do 23 let (Bajgerová, Czeczinkarová, Janů, Mišoňová, Ungermanová),

12:00 muži do 23 let (Jelínek, Kopecký, Mayer, Říman),

13:45 ženy elite (Havlíková, Štěpánová),

15:15 muži elite (Boroš, Nesvadba, Paprstka, A. Ťoupalík).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články