Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Boroš a Zemanová zvítězili ve Slaném a vedou cyklokrosový pohár

Třetí závod poháru cyklokrosařů vyhráli ve Slaném obhájce celkového prvenství Michael Boroš a sedmnáctiletá novicka Kristýna Zemanová. Oba si připsali druhé vítězství v sezoně a po polovině seriálu vedou i celkové hodnocení Toi Toi Cupu.

Je nám líto, video expirovalo.
Cyklokrosový pohár vedou Boroš a Zemanová

Devětadvacetiletý Boroš navázal ve Slaném na úvodní pohárovou výhru z Mladé Boleslavi, před týdnem v Hlinsku byl druhý. O vítězství mistr republiky rozhodl v závěrečném okruhu, kdy v technické pasáži ujel Matěji Stránskému a závodníka kategorie do 23 let porazil o osm sekund.

"Bylo to dneska hodně rychlé, ale rozhodně ne jednoduché. Musel jsem jet více hlavou, chytřeji. Mladý Stránský se držel velmi dobře, jel skvělý závod. Závěrečný okruh jsem jel, co to šlo. Podařilo se mi ho setřást a z vítězství mám velkou radost," řekl webu cyklokros.cz Boroš.

Zemanová, jež oslaví osmnáctiny koncem října, vyhrála druhý závod za sebou díky drtivému závěru. Do cílové rovinky sice vjela první Jana Czeczinkarová, ale ve finiši byla Zemanová rychlejší. Třetí dojela Nizozemka Anne Terpstraová, pátá žena ze závodu horských kol na OH v Tokiu.

"Bylo to těžké, ale měla jsem dobrý den. Hlídala jsem si čelo, a když se to ve čtvrtém kole začalo dělit, tak jsem nastoupila a udržela se mě pouze Jana (Czeczinkarová). V posledním kole jsem měla problémy, přestalo mi to přehazovat, a tak jsem musela do depa. Naštěstí jsem ale neztratila kontakt a dobře to dopadlo," řekla Zemanová.

Pohárového závodu se zúčastnila kompletní česká špička. V úvodních třech závodech Světového poháru ve Spojených státech amerických, které se pojedou v rychlém sledu od neděle, bude reprezentovat jen Kateřina Nash, jež v USA žije.

Závod českého poháru Toi Toi Cupu v cyklokrosu ve Slaném:

Muži: 1. Boroš (ČEZ Tábor) 58:25, 2. Stránský (Brilon) -8,0, 3. Paprstka -26, 4. Hula (oba Expres CZ-Tufo) -36,5, 5. Konwa (Pol.) -48, 6. Ulík (SR) -1:01. Průběžné pořadí (po 3 ze 6 závodů): 1. Boroš 149, 2. Paprstka 141, 3. Konwa 139.

Ženy: 1. Zemanová (Brilon) 50:29, 2. Czeczinkarová (Liv Mistral) stejný čas, 3. Terpstraová (Niz.) -32, 4. Havlíková (Lawi junior) -35, 5. Bedrníková (Expres CZ-Tufo) -37, 6. Štěpánová (Maloja Pushbikers) -50. Průběžné pořadí (po 3 ze 6 závodů): 1. Zemanová 147, 2. Havlíková 144, 3. Bedrníková 144.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články