Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Boroš a Štěpánová si zajistili cyklokrosový pohár

Michael Boroš obhájil celkové vítězství v českém cyklokrosovém poháru, když v závěrečném závodu soutěže v Kolíně obsadil čtvrté místo. Mezi ženami se z úspěchu radovala dnes druhá Karla Štěpánová. 

Závod v Kolíně vyhrál po úniku ve třetím kole Polák Marek Konwa s půlminutovým náskokem před pronásledovateli. Ve spurtu o druhé místo byl nejrychlejší mistr republiky na silnici Adam Ťoupalík, jenž se vrátil do terénu po více než roce. Třetí byl Belgičan Ingmar Uytdewilligen před Borošem.

"Naposledy jsem jel cyklokros loni v říjnu, tak myslím, že to nebylo tak špatné, druhé místo je dobré," řekl Ťoupalík, jenž šel na překážce v druhém kole přes řídítka. Boroš příliš spokojený nebyl: "Trať zde není špatná, ale mně se na ní moc nedaří. Dnes jsem navíc neměl svůj den. Poté, co mi ujel Konwa, jsem čekal na další jezdce, ale v závěru jsem se nechal zavřít."

Je nám líto, video expirovalo.
Závěrečný podnik cyklokrosového poháru ovládl Polák Konwa, titul bere Boroš

Závod žen vyhrála Pavla Havlíková, jež se vrátila na kolo po zranění. Mistryně republiky si dojela pro první pohárové vítězství v sezoně díky nástupu v závěrečné technické pasáži. "Byl to asi nejtaktičtější závod, jaký jsem kdy jela. Věřila jsem si ale, že v technické pasáži mohu rozhodnout. Když jsem tento úsek zvládla a získala malý náskok, tak už nebyl problém jej uhájit až do cíle," uvedla Havlíková, jež za sebou nechala Štěpánovou a vítězku poháru z minulé sezony Terezu Vaníčkovou.

Vrcholem domácí sezony bude 9. ledna mistrovství republiky v Jabkenicích, mistrovství světa se pojede poslední lednový víkend v Ostende.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články