Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Bora se stále nechce vzdát. Kvůli vyloučení Sagana z Tour uvažuje o soudu

Paříž – Vyzkoušeli už několik možností, které jim nevyšly. Stáj Bora se však nevzdává. Kvůli vyloučení Petera Sagana z probíhající Tour de France se možná obrátí na soud. Podle šéfa týmu Ralpha Denka totiž Mezinárodní cyklistická unie (UCI) před rozhodnutím nevyslechla slovenského mistra světa, čímž porušila vlastní pravidla.

Peter Sagan
zdroj: ČTK/BELGA autor: DIRK WAEM

"Jakmile budeme mít všechny materiály pohromadě, budeme další kroky konzultovat s právníky," řekl Denk.

Sagan byl diskvalifikován po úterní čtvrté etapě, když podle UCI zavinil při závěrečném spurtu pád Marka Cavendishe do bariéry. Britský jezdec musel kvůli zlomené lopatce z Tour odstoupit, zatímco Sagan byl nejprve penalizován 30 sekundami a následně vyloučen.

Bora se proti trestu okamžitě odvolala, ale neuspěla. Jejímu protestu a žádosti o Saganův návrat do pelotonu následně nevyhověla ani sportovní arbitráž CAS. "V zájmu týmu a našich sponzorů máme za povinnost pokusit se udělat vše, aby jeho vyloučení bylo revidováno. Jak by se potom Peterův návrat do závodu vyřešil, by už byla záležitost UCI," uvedl Denk.

Vyloučení sebralo sedmadvacetiletému Saganovi možnost získat na Tour pošesté za sebou zelený trikot pro nejlepšího sprintera.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články