Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Bonnet odnesl pád zlomeným krčním obratlem

Huy (Belgie) - Závodník stáje FDJ William Bonnet si v hromadném pádu třetí etapy přivodil několikanásobnou zlomeninu krčního obratle a musí se podrobit operaci. Bonnet ve sjezdu v osmdesátikilometrové rychlosti spadl a způsobil kolizi dalších asi dvaceti závodníků. Ze závodu kvůli zranění způsobeném v tomto pádu již odstoupili například Tom Dumoulin či Fabian Cancellara.

William Bonnet
zdroj: ČTK/AP autor: Christophe Ena

Původně se přitom zdálo, že Bonnet vyvázl z děsivé nehody v rychlosti 70 až 80 km/h bez vážnějších následků. Jezdec stáje FDJ zřejmě lehce škrtl o kolo před sebou a spadl, načež se přes něj převalili další závodníci. Bonnet byl ošklivě potlučený, ale zůstal při vědomí a normálně hýbal všemi končetinami. Preventivně dostal na krk zpevňující límec. Až v nemocnici se ukázalo, že utrpěl zlomeniny.

"Podle našeho doktora Gerarda Guillauma není tahle zlomenina sama o sobě vážná, ale je potřeba zajistit stabilizaci, aby se zabránilo větším rizikům," uvedl tým FDJ s tím, že Bonnet se podrobí operaci po rychlém převozu v Paříži.

Odstoupit musel v pondělí také Fabian Cancellara, který jel ve žlutém trikotu vedoucího jezdce. Při stejné nehodě si zlomil dva bederní obratle. Závod skončil i pro další tři jezdce. Jeden z adeptů na přední umístění Nizozemec Tom Dumoulin si zlomil rameno, Australan Simon Gerrans zápěstí, zatímco jeho kolegu ze stáje Orica Daryla Impeyho vyřadila zlomenina klíční kosti. Při jiném pádu o dva kilometry dále se zranil Rus Dmitrij Kozončuk, jenž si zlomil lopatku a klíční kost.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články