Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Blížící se Giro bude po dvou letech bez české účasti

Řím - Po dvou letech bez českého zastoupení odstartuje v pátek v Apeldoornu 99. ročník cyklistického Gira d'Italia. Do konečných nominací nezařadila své české jezdce žádná z elitních stájí UCI World Tour, do úvodní časovky tak v Nizozemsku nevyrazí Zdeněk Štybar, Petr Vakoč (oba Etixx-Quick-Step), Roman Kreuziger (Tinkoff) ani Leopold König (Sky).

Giro d'Italia 2015
zdroj: ČTK/BELGA autor: YUZURU SUNADA

Už od ledna bylo jasné, že na Giru letos nebude startovat žádný druhodivizní tým s českým zastoupením. Divokou kartu nedostaly CCC-Sprandi Polkowice, za který jezdí Jan Hirt a Josef Černý, ani německý tým Bora-Argon s Janem Bártou.

Kreuziger už dříve avizoval, že s účastí na Giru nepočítá a soustředí se na Tour de France, kde bude pomáhat Albertu Contadorovi. Start v Itálii neměli v plánu ani Štybar s Vakočem, König naopak před sezonou s místem v týmu počítal.

Vloni na úvodním z trojice závodů Grand Tour startovali tři čeští cyklisté. V konečném pořadí si nejlépe vedl König, který obsadil šesté místo. Českým maximem je Kreuzigerovo páté místo z roku 2011.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články