Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Bláha s Hačeckým medaili neobhájili, v madisonu skončili šestí

Saint Quentin - Dvojice Martin Bláha a Vojtěch Hačecký se v poslední den světového šampionátu v dráhové cyklistice ve francouzském Saint Quentinu postarala o nejlepší umístění českých barev. V disciplíně madison (bodovací závod dvojic) dojeli šestí.

Je nám líto, video expirovalo.
Bláha s Hačeckým dojeli na MS dráhařů šestí

Obhájci loňského stříbra z Cali Bláha s Hačeckým potvrdili největší ambice, které do nich byly před šampionátem vkládány. Na medaili to však nestačilo. České duo sice patřilo k šestici týmů, které odjely plný počet okruhů a nenabraly kolo ztráty, jenže v bodovaných sprintech si stihlo připsat pouhé tři body, na cenný kov jich bylo potřeba 15.

Vítězní Francouzi Bryan Coquard a Morgan Kneisky jich pak nasbírali celkem 21, druzí Italové Liam Bertazzo s Eliou Vivianim získali pouze o jeden méně. Rovněž ve sprintu jednotlivců přišla radost domácích barev, o niž se postaral Grégory Baugé. Třicetiletý Francouz se tak dočkal prvního triumfu od roku 2012, kdy zvítězil v Melbourne.

V akci byla dnes i Lucie Záleská, která byla po sobotě, jež byla prvním dnem omnia, na průběžné 14. příčce. Tu však neudržela a skončila osmnáctá. Své druhé zlato po týmové stíhačce získala Australanka Annette Edmondsonová. Druhou Britku Lauru Trottovou za sebou nechala o 16 bodů, ještě o bod méně nastřádala bronzová Kirsten Wildová z Nizozemska.

V keirinu se vytouženého zlata dočkala Australanka Anna Mearesová a po stříbru z pětistovky a bronzu z týmového sprintu zkompletovala na francouzském oválu medailovou sbírku.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články