Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Bittner si na poslední chvíli střihne i Kolem Flander. Velká sezona se ještě zvětšila, říká

Pavel Bittner si po Milán–Sanremo ve svém v prvním roce v profipelotonu vyzkouší také další monument Kolem Flander. Tým DSM dvacetiletého českého cyklistu zařadil na soupisku jen pár dní před nedělním závodem, Bittner v něm nahradí nemocného Patricka Bevina. Přímý přenos mužského i ženského závodu se čtyřnásobnou českou účastí sledujte tuto neděli od 9:55 na ČT sport Plus a od 11:50 také na ČT sport.

Pavel Bittner
zdroj: Facebook Team DSM

Bittner se ve středu v menší klasice Napříč Flandrami nedostal kvůli času do cíle a tým s ním měl dále počítat až pro Paříž–Roubaix, které je na programu 9. dubna. Nakonec si mladý český závodník, kterého si do World Tour DSM vytáhlo ze svého development týmu teprve vloni v srpnu, vyzkouší i legendární monument Kolem Flander.

"Původní plán byl, že poletím domů po Dwars Door, protože jsem tam nebyl od Paříž–Nice. Ale vzhledem k tomu, že jsem byl teď v Belgii a jeden z našich závodníků onemocněl, tak jsem připadnul jako nejlepší náhrada. Takže nakonec pojedu i Flandry, velká sezona se ještě zvětšila. Nečekal jsem to, ale myslím, že půjde o další velkou zkušenost, která se bude hodit," usmíval se Bittner.

Ze soupisky nizozemské stáje vypadl Novozélanďan Patrick Bevin, kterého Bittner zastoupí. "Má od začátku roku zdravotní problémy a není v ideální formě. Úplně by se nevyplatilo, aby startoval, proto mu tým dává prostor na zotavení," řekl český cyklista.

Bittner má za sebou náročný vstup do sezony, kromě tří etapových závodů absolvoval i šest jednodenních. "Neříkám, že bych ztrácel formu, ale nějaká únava se kumuluje. Když jsem slyšel, že pojedu i Flandry, byl jsem překvapený, ale myslím si, že to nějakým způsobem zvládneme. Doufám, že v neděli budu moct pomoct týmu, udělat si pěkný závod a získat z něj co nejvíc," zhodnotil.

Belgického cyklistického svátku se v neděli kromě Bittnera zúčastní i Zdeněk Štybar, v ženském závodě se pak objeví dvě Češky Kristýna Burlová a Tereza Neumanová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články