Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Kvalifikace o Euroligu žen 2024/2025

Bittner klepal na dveře dalšího triumfu. Porazil jej pouze Groves

Pavel Bittner byl v sedmnácté etapě Vuelty blízko dalšímu triumfu. Český sprinter nakonec finišoval v Santanderu druhý za Australanem Kadenem Grovesem, který je aktuálním lídrem bodovací soutěže. 

Kaden Groves (vlevo) poráží Pavla Bittnera
zdroj: Twitter.com/lavuelta

Celkové vedení stále drží Ben O'Connor. Australský cyklista před čtvrteční etapou s kopcovitým dojezdem má červený dres s pětisekundovým náskokem před trojnásobným šampionem Vuelty Primožem Rogličem. Třetí Enric Mas ztrácí na lídra 1:25 minuty.

Groves si třetím vítězstvím v letošním ročníku Vuelty pojistil vedení v bodovací soutěži, které převzal po úterním odstoupení zraněného favorita Wouta van Aerta. Bittner se posunul za něj na druhé místo. Na zelený dres ale ztrácí prakticky nepřekonatelných 116 bodů.

Sprinterské týmy přitom až v posledních kilometrech trasy, v jejíž první polovině peloton musel zdolat dvě příkrá stoupání druhé kategorie, zlikvidovaly dlouhý únik skupinky uprchlíků. Zřejmě poslední šanci sprinterů na úspěch pak naplno využil Groves k celkově sedmému dílčímu úspěchu na Vueltě. Bittner, který triumfoval v páté etapě, se vyvezl za ním, předjet ho ale nedokázal. Třetí skončil Belgičan Vito Braet.

V hlavním poli dojel vedle všech favoritů i druhý český debutant na Grand Tour Mathias Vacek. Jezdec týmu Lidl-Trek, jenž už má na kontě dvě druhá místa včetně úvodní časovky, se tentokrát do ideální spurterské pozice nedostal a byl klasifikován na 18. místě.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Bittner útočil na výhru v 17. etapě Vuelty

"Kdybych věděl před dvěma měsíci, že budu mít na Vueltě takové výsledky, bral bych to všemi deseti," řekl Bittner. "Velký dík patří zase klukům, kteří fungovali na sto procent a celou Vueltu máme super výsledky," pochvaloval si.

"Když jsme věděli, že bude sprinterský dojezd a jak kluci makají, hodně mě to motivovalo. Našel jsem si zadní kolo Kadena, poslední zatáčka byla hodně nebezpečná, rychlá a na vodě, a on měl ideální pozici. Začal špurt a měl trochu náskok. Už jsem nebyl schopný v posledních metrech ho přelézt a snažit se o vítězství. Můžu být spokojený s druhým místem," popsal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články