Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Bína vyhrál v Hlinsku třetí závod Českého poháru za sebou

Hlinsko (Chrudimsko) - Cyklokrosař Martin Bína pokračoval v závodu Českého poháru v Hlinsku ve svých suverénních výkonech na domácí scéně. Devětadvacetiletý jezdec Cyklo Teamu Tábor vyhrál třetí díl Toi Toi Cupu za sebou a suverénně vládne průběžnému pořadí. Bína vyhrál v Hlinsku s velkým náskokem 49 sekund před Jiřím Polnickým, třetí byl s odstupem půldruhé minuty Petr Dlask. Juniorský mistr světa z roku 2001 vyhrál ze čtyř pohárových závodů tři, pouze v zahajovacím dílu ho těsně porazil Radomír Šimůnek.

Cyklokrosař Martin Bína
zdroj: ČT24

Bína, jenž se do terénu vrátil po dvouleté pauze způsobené zdravotními problémy, vede po polovině seriálu před Dlaskem o 82 bodů. Svou formu chce potvrdit i na mezinárodní scéně ve světovém poháru, který příští víkend startuje v Táboře.

"Strašně se na souboje se světovou elitou na domácím okruhu těším. Jediné negativum vidím ve své startovní pozici, protože po dvouleté absenci budu stát až v zadních řadách. Na domácím poháru se to dá rychle dojet, ale na světovém poháru to bude podstatně těžší. Tam se jede o poznání rychleji hned od startu a konkurence je podstatně kvalitnější," citoval web Českého svazu cyklistiky Bínu.

Mezi ženami vyhrála při svém čtvrtém startu počtvrté Pavla Havlíková. Průběžné pořadí vede Martina Mikulášková, jež byla pokaždé druhá a zvítězila ve dvou závodech, které Havlíková neabsolvovala.

Je nám líto, video expirovalo.
Bína znovu nejlepší v ČP
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články