Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bikrosařka Labounková má bronz z MS a zřejmě i olympijskou účast

Birmingham – Další z řady úspěchů zaznamenala bikerka Romana Labounková. Na mistrovství světa v bikrosu si vyjela bronzovou medaili a s vysokou pravděpodobností si tak zajistila účast na olympijských hrách v Londýně. Jistou účast na OH by nyní měly mít dvě Češky, což patrně potvrdí v příštím týdnu žebříček mezinárodní federace UCI.

Finálová jízda pardubického bikrosového klání
zdroj: ČT24

Labounková získala na světových šampionátech už svůj třetí bronz. Předchozí dva má ale z fourcrossu, v němž se stala také mistryní Evropy. Před olympiádou se ale Labounkovu zaměřila hlavně na bikros s cílem kvalifikovat se do Londýna.

Po sérii zranění se sice v minulém roce začala propadat světových žebříčkem, nakonec však na postupové místo s největší pravděpodobností dosáhne. V bikrosu se na MS stala druhou českou medailistkou po Janě Horákové, která byla rovněž třetí v letech 2002 a 2007.

Třiadvacetiletá Labounková postoupila z kvalifikace desátým časem, ve vyřazovacích jízdách od osmifinále do semifinále byla vždy druhá. V závěrečné jízdě nakonec nestačila na dvě Francouzky Magalii Pottierovou a Evu Ailloudovou. Druhá česká zástupkyně v Birminghamu Aneta Hladíková vypadla ve čtvrtfinále.

Nedařilo se ani třem českým bikerům, pro všechny bylo konečnou již osmifinále. Nejblíže postupu byl Michal Prokop, který vypadl z pátého místa, Lukáš Tamme byl ve své skupině sedmý a Jan Švub poslední. Zlato získal Australan Sam Willoughby.

Čeští bikrosaři se na OH zřejmě nedostanou, podle umístění v žebříčku UCI by měli být prvními náhradníky.

Výsledky mistrovství světa v bikrosu: 

Muži: 1. Willoughby (Austr.), 2. Daudet, 3. Moo Caille (oba Fr.), ...Prokop, Švub, Tamme (všichni ČR) všichni vyřazeni v osmifinále.
Ženy: 1. Pottierová, 2. Ailloudová (obě Fr.), 3. Labounková, ...Hladíková (obě ČR) vyřazena ve čtvrtfinále.
Junioři: 1. Ramirez (Kol.), ...Chalupný, Kučera (oba ČR) oba vyřazeni v osmifinále.
Juniorky: 1. Stancilová (USA). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články