Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Bikerský pohár ČT4 získal na Malevilu lyžař Jakš

Praha – Na ranči Malevil v podhůří Lužických hor se letos již pojedenácté setkali jezdci na horských kolech, aby se utkali v maratonu Kellys Malevil Cup. Nabitému programu v předposledním červnovém víkendu dominoval hlavní závod na 105 kilometrů, který byl letos vypsán jako mistrovství České republiky v MTB maratonu. Kratší závod na 65 km se jel jako Velká cena ČT4. Pohár si na této trati odnesl český běžec na lyžích Martin Jakš.

Jakš z týmu Volvo Auto Hase dojel o více než minutu před Martinem Splítkem z Rock Machine Cyklomax. Jakš byl jedním ze tří členů bronzové štafety běžců na OH ve Vancouveru, šestý dojel Lukáš Bauer a devětatřicátý Martin Koukal z Dukly Liberec. "Horské kolo používáme jako hlavní tréninkový prostředek na jaře, takže pro nás je účast na těchto závodech velké zpestření," řekl po dojezdu Jakš.

Do Lužických hor se sjela velká konkurence

Nejlepší české maratonce doplnili i někteří závodníci v cross country. Na start maratonského závodu se na malebném náměstíčku v Jablonném v Podještědí postavilo celkem 410 závodníků. Netrvalo dlouho a na špici se vytvořila skupinka favoritů, v níž nechyběl nikdo s ambicemi na titul. Na čele byl dle očekávání aktivní Jaroslav Kulhavý, jehož tempo začalo skupinku postupně drobit.

Do poloviny závodu mu sekundoval Tomáš Vokrouhlík, který se mohl nakonec radovat z titulu vicemistra republiky a navíc si upevnil pozici lídra Českého poháru maratonců. Kulhavý měl v cíli náskok pět minut a stal se novým mistrem České republiky. Cílem na ranči Malevil projel v čase 4:11:41 hod. Bronzovou medaili si zajistil Václav Ježek. "Nejtěžší to bylo v půlce závodu, jak byl výjezd na Hvozd, tam je to asi nejtěžší sekce závodu – tam se rozhodovalo, tam to nejvíc bolelo," uvedl šťastný vítěz Kulhavý.

Mezi ženami byla jednoznačně nejrychlejší Pavla Havlíková, zvítězila s náskokem dvaceti minut na druhou Barboru Manďákovou.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články