Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Bikerka Šafářová skončila v eliminátoru na ME šestá, velké finále ji minulo

Česká bikerka Zuzana Šafářová obsadila v eliminátoru na mistrovství Evropy na horských kolech v Novém Sadu šesté místo. Hned za ní dojela Patricie Srnská. Mezi muži byl Lukáš Kobes čtrnáctý. Novými šampiony starého kontinentu jsou Nizozemec Jeroen van Eck a Italka Gaia Tormenaová, jíž se podařilo obhájit loňské prvenství ze švýcarského Monteceneri.

Je nám líto, video expirovalo.
Bikerka Šafářová skončila v eliminátoru na ME šestá

Češek nastoupilo do sprinterského klání hned pět. V kvalifikaci zajela Šafářová třetí nejlepší čas, ale loňské šesté místo Jany Czeczinkarové nakonec nevylepšila. Šafářová se Srnskou přitom jely ve stejné semifinálové jízdě, v boji čtyř bikerek o dvě finálová místa však ani jedna z nich na postup nedosáhla. Teprve devatenáctiletá Tormenaová završila triumfem zlatý hattrick.

"Vůbec jsem takové umístění nečekala, byla jsem ráda, že jsem postoupila do malého finále," řekl Šafářová po závodě pro Českou televizi. 

Pro jediného českého zástupce v závodě mužů Kobese, jenž zajel v kvalifikaci jedenáctý čas, skončila pouť vyřazovacími boji ve čtvrtfinále. Vítězný Van Eck si zopakoval prvenství z roku 2015. Od té doby byl ještě stříbrný (2020) a bronzový (2017). Po dlouhé době zůstal bez medaile obhájce titulu Francouz Titouan Perrin Garnier z Francie. Po třech titulech (2017, 2018 a 2020) a stříbru (2019) byl čtvrtý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články