Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Bikeři v čele s Kulhavým myslí na medailovou žeň

Champéry (Švýcarsko) - Minimálně šest medailí jako loni by chtěli čeští bikeři získat na mistrovství světa horských kolech, které dnes začne ve švýcarském Champéry. Hlavním aspirantem na stupně vítězů je ve výpravě 44 závodníků suverén sezony v cross country Jaroslav Kulhavý, který už má na kontě celkové vítězství ve Světovém poháru a titul mistra Evropy. Loni z kanadského Mont-Sainte-Anne přivezli Češi šest cenných kovů, letos pomýšlejí ještě o něco výše. "Ta bilance by mohla být i lepší," uvedl reprezentační trenér Jan Slavíček.

Jaroslav Kulhavý
zdroj: ČTK

Sérii úspěchů by podle něj měla nastartovat již štafeta v první den šampionátu, kterou pojedou Ondřej Cink, Radim Kovář, Kateřina Nashová a Kulhavý. "Myslím, že odjíždíme s ještě silnější štafetou než loni. Ondra Cink zraje v excelentního závodníka a bude štafetu rozjíždět. Že s prvními vydrží, ukázal už na mistrovství Evropy. Jardu dáme do finiše," řekl Slavíček. "Pokud všichni podají svůj standardní výkon, medaile bude. Pokud podají špičkový výkon, mohou bojovat o zlato," míní.

Přestože pevně věří v úspěšný šampionát, krotí přehnaný optimismus. "Budu spokojený, když se vrátíme i se dvěma medailemi. Je to přece jen sport. Ani ta medaile Jardy Kulhavýho, ve kterou všichni věříme, není samozřejmá. Vynikajících závodníků je hodně a mistrovství světa je hodně specifický závod," prohlásil Slavíček.

Kateřina Nash
zdroj: ČT24

Šestadvacetiletý Kulhavý je po loňském stříbru tentokrát hlavním favoritem na zlato, ale současně bude patrně pod největším tlakem. Titul mistra světa z kategorie elite ještě nemá a ví, že především domácí Švýcaři se mu budou snažit cestu za prvenstvím co nejvíce znepříjemnit. "Uvidíme, jestli to ustojí a co na něj Švýcaři přichystají," přemítal Slavíček.

Je nám líto, video expirovalo.
Kulhavý se těší na MS

"Ono to bývá tak padesát na padesát. Lidi poženou Švýcary dopředu, nebo na ně bude takový tlak, že se složí. Ale na rozdíl ode mě je tam těch špičkových závodníků asi osm, takže se to rozloží. Kdyby měli jednoho a upínalo se vše na něj, tak by to měl těžší," předpovídal Kulhavý již po vítězství v Novém Městě na Moravě, kde svůj triumf v celkovém pořadí Světového poháru definitivně potvrdil.

"Taktika by měla být odlišná oproti Val di Sole," připomněl jeho trenér Viktor Zapletal vítězství až ve spurtu ve finále Světového poháru. "Celý minulý týden se připravoval doma a trénink probíhal podle osvědčeného modelu. O víkendu absolvoval tréninkový závod v Chrudimi, který nahrazoval rychlostní trénink na silnici," uvedl kouč Kulhavého, který v generálce na MS vyhrál závod na 50 km v seriálu Kolo pro život.

Medailové ambice mají čeští jezdci tradičně ve fourcrossu, kde bude obhajovat titul Tomáš Slavík. Formu prokázal vítězstvím ve Val di Sole, kde poprvé v kariéře vyhrál závod Světového poháru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články