Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bikeři Kulhavý a Nash skončili v SP celkově třetí

Val d'Isere - V celkovém pořadí shodně na třetím místě skončili v celkovém pořadí Světového poháru v cross country horských kol čeští bikeři Jaroslav Kulhavý a Kateřina Nash. V závěrečném závodu ve francouzském Val d'Isere obsadila Nash desátou příčku a mistr světa a loňský vítěz seriálu Kulhavý dojel třináctý. Dnešní závod i pohárové hodnocení opanoval Švýcar Nino Schurter.

Kulhavý, který měl už pouze teoretickou naději na zopakování celkového loňského triumfu, se od začátku závodu pohyboval na hraně první desítky. Za Schurterem nakonec zaostal o více než pět minut. Celkové třetí místo udržel díky tomu, že jeho nejbližší pronásledovatel Marco Aurelio Fontana z Itálie neskončil lépe než třetí.

"V půlce závodu jsem si myslel, že půjdu dopředu, a místo toho jsem se začal propadat. Dneska je hlavní, že jsem udržel třetí flek celkově," řekl Kulhavý. Další český olympionik Jan Škarnitzl dojel na 17. příčce.

Nash, která se rovněž chystá do Londýna, skončila v SP třetí poté, co se před ni dostala dnešní vítězka Gunn-Rita Dahleová-Flesjaaová z Norska. Světový pohár vyhrála Kanaďanka Catharine Pendrelová.

Čtyřiatřicetiletá Nash byla po prvním z pěti kol třetí, ale poté se postupně propadala. "V půlce závodu najednou tělo řeklo, že dneska už nic nebude, a dál to nešlo. Nadmořská výška určitě nebyla ten problém, tvrdý trénink a přelet udělaly své. Myslím, že je třeba začít odpočívat," uvedla Nash, která žije v USA.

Dahleová-Flesjaaová, která na ni ztrácela 61 bodů, od začátku vedla a vyhrála o 46 sekund před loňskou vítězkou SP Julií Bressetovou. Francouzka skončila o pouhé čtyři body za Nash.

Českou cyklistku o celkový bronz mohla připravit krajanka Tereza Huříková, pokud by ji porazila, ale nakonec dojela o 16 sekund za Nash na jedenácté příčce. Celkově skončila třicátá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články