Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Biker Kulhavý získal stříbro na MS v maratonu

Montebelluna (Itálie) - Biker Jaroslav Kulhavý získal stříbrnou medaili na mistrovství světa v maratonu v italské Montebelluně. Český vicemistr světa v olympijském cross country nestačil na trati dlouhé 115,7 kilometru pouze na svého kolegu z týmu Specialized Racing Christopha Sausera ze Švýcarska, jenž ho porazil o 3:09 minuty. Úřadující mistr Evropy v cross country si dojel pro medaili bezpečně, třetího Mirka Celestina z Itálie za sebou nechal o více než dvě a půl minuty a čtvrtého Tima Böhmeho z Německa o čtyři minuty. Pětatřicetiletý Sauser získal druhý maratonský titul po ročníku 2007.

Kulhavý dosáhl na medailové umístění i přesto, že jeho přípravu na šampionát výrazně narušila před deseti dny nehoda. Krále české cyklistiky za rok 2010 srazilo minulý čtvrtek při tréninku auto, Kulhavý přišel o dva přední zuby a měl zlomené nosní kůstky. "Na to, co mě minulý týden potkalo, jsem s druhým místem určitě spokojený. Je těžké říct, jestli by to bylo lepší, kdybych včera nedobral antibiotika. Christoph jel dnes výborně a jsem rád, že se našemu týmu povedl takový výsledek. Na druhou stranu je to po mistrovství světa v cross country zase druhé místo, to mě trošku štve. Ještě si budu muset na ten (duhový) dres chvilku počkat," řekl Kulhavý serveru mtbs.cz po zisku stříbra.

Kulhavý výrazně vylepšil dosud nejlepší český výsledek na MS v maratonu, který osmnáctým místem před dvěma lety zaznamenal Jan Jobánek. Z Itálie se Kulhavý přesouvá do kanadského Mont Sainte Anne, kde ho příští víkend čeká další závod Světového poháru v cross country. V průběžném pořadí je český cyklista druhý.

Závod žen vyhrála Dánka Annika Langvadová. Dva dny poté, co obhájila dánský titul v časovce na silnici, porazila o více než dvě minuty německou veteránku Sabine Spitzovou. Třetí byla loňská šampionka Esther Süssová ze Švýcarska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články