Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Biker Kulhavý získal s přehledem titul mistra Evropy

Haifa - Český jezdec Jaroslav Kulhavý se stal mistrem Evropy v cross country na horských kolech. Historický úspěch vybojoval v Haifě s náskokem 40 sekund. Druhý skončil Švýcar Lukas Flückiger a třetí dojel Ital Marco Aurelio Fontana. Juniorský mistr světa z roku 2001 Kulhavý potvrdil svůj letošní výkonnostní skok. V závodech Světového poháru skončil dvakrát čtvrtý a jednou třetí, čímž se postaral rovněž o nejlepší český výsledek v historii.

"Určitě je to můj největší úspěch, byl to super závod. Měl jsem sice nějaké technické problémy, ale nezazmatkoval jsem a vše vyřešil v klidu," řekl Kulhavý, kterého zlobila přední odpružená vidlice. "Potom se mi také uvolnil tlumič, ale počkal jsem si na vhodný okamžik a za necelou půlminutu závadu odstranil. Potom jsem si hlídal Fontanu, ale tomu v závěru došly síly. Pak to už bylo snadné," prohlásil.

Český biker brzy spolu s Fontanou ujel všem soupeřům a získali půlminutový náskok, který udrželi až do předposledního šestého kola. V něm pětadvacetiletý jezdec týmu Rubena Birell Specialized nastoupil a soupeře setřásl. Italovi se rychle vzdálil, získal půlminutový náskok a nikým neohrožován si dojel pro svůj životní úspěch.

Je nám líto, video expirovalo.
Telefonát Jaroslava Kulhavého

Jaroslav Kulhavý

Datum a místo narození: 8. ledna 1985 v Ústí nad Orlicí

Výška a váha: 185 cm, 75 kg

Klub: Rubena Specialized cycling team

"Trať mi super sedla. Nebyly na ní žádné velké kopce, jen jsem měl trochu problémy v technice. To ale bylo tím, že jsem přiletěl až na poslední chvíli a neměl moc času trať nastudovat. Ale zase se projevila fyzická převaha, kterou jsem nabral při posledních trénincích doma," liboval si.

Fontana nestačil a v posledním okruhu se přes něj přehnal Lukas Flückiger, který se s dalším Švýcarem Christophem Sauserem prakticky celý závod snažili vedoucí dvojici dojet. Šestnáctý skončil Jan Škarnitzl a do první dvacítky se dostal ještě Milan Spěšný.

Huříkové se nedařilo

Lepšící formu v poslední době prokazovala Tereza Huříková, ale závod v Haifě jí nevyšel a obsadila až 26. místo. Bronzová medailistka z úterního závodu štafet, v němž zajela třetí nejrychlejší čas mezi ženami, zaostala o 17:37 minuty za vítěznou Švýcarkou Katrin Leumannovou. Švýcaři šampionát ovládli, získali pět ze sedmi titulů.

ME v cross country horských kol

Muži - elite:

1. Kulhavý (ČR) 2:07:40,

2. L. Flückiger (Švýc.) -40,

3. Fontana (It.) -1:37,

...16. Škarnitzl -7:04,

18. Spěšný -8:04,

26. Ulman (všichni ČR) -12:33.

Ženy - elite:

1. Leumannová (Švýc.) 1:47:26,

2. Wloszczowská (Pol.) stejný čas,

3. Lechnerová (It.) -23,

...26. Huříková (ČR) -17:37.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články