Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Biker Kulhavý vyhrál závěrečný závod SP, je prvním Čechem v historii

Windham (USA) - Jaroslav Kulhavý vyhrál závěrečný závod Světového poháru v cross country na horských kolech v americkém Windhamu. Dokázal to jako první Čech v historii. V konečném pořadí SP je Kulhavý třetí, celkově zvítězil dnes druhý Nino Schurter. Český závodník porazil švýcarského mistra světa o 14 sekund. Českým maximem v závodu SP dosud bylo druhé místo, které pětadvacetiletý Kulhavý obsadil před měsícem ve švýcarském Champéry, čtrnáct dnů předtím vybojoval v Izraeli titul mistra Evropy. V šesti letošních závodech SP vystoupil rodák z Ústí nad Orlicí třikrát na stupně vítězů, dvakrát byl čtvrtý a jednou šestý.

Dnes Kulhavému prakticky po celý závod dělala společnost švýcarská trojice, v níž byli vedle Schurtera ještě Florian Vogel a Christoph Sauser. O svém vítězství rozhodl český biker až v posledním sjezdu půldruhého kilometru před cílem.

"Věděl jsem, že se rozhodne v tom sjezdu, byli tam kluci pomalejší než já. Nahoře se vždycky spurtovalo o pozici, chtěl jsem tam jít první, což se ale nepodařilo. Schurter mi trochu odskočil, ale já jsem ho vzápětí předjel. Asi s tím nepočítal a trochu ho to rozhodilo, protože jsem mu hned ujel a udržel to až do cíle," popsal závěrečné minuty závodu Kulhavý.

"Je to super pocit. Nejdřív jsem se snažil hlídat si Hermidu, abych pojistil to třetí místo, ale pak když jsem viděl, že odpadl ze skupiny, přemýšlel jsem o tom, že bych se mohl pokusit vyhrát," doplnil.

Závod žen ve Windhamu vyhrála Kanaďanka Catharine Pendrelová a druhým triumfem v sezoně si pojistila prvenství v SP. Kateřina Nashová dojela na 26. místě, celkově je jedenáctá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články