Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Biker Kulhavý porazil cyklokrosaře o půl minuty

Mnichovo Hradiště (Mladoboleslavsko) - Vicemistr světa v cross country horských kol Jaroslav Kulhavý vyhrál suverénně sedmý závod Českého poháru v cyklokrosu v Mnichově Hradišti. Druhého Vladimíra Kyziváta dnes porazil o 31 sekund. Kulhavý sbírá úspěchy při svých občasných "výletech" do cyklokrosového terénu v posledních letech pravidelně. V loňské sezoně Toi Toi Cupu vyhrál dva závody, předloni se radoval z jednoho triumfu.

Letos nejprve v listopadovém závodu v Kutné Hoře do cíle nedojel kvůli bolestem zad, v předchozím dílu v Kolíně už skončil čtvrtý. Tentokrát evropský šampion v cross country a Král české cyklistiky za letošní rok na trati při neúčasti nejlepších domácích cyklokrosařů, v čele s mistrem světa Zdeňkem Štybarem, dominoval.

V čele pohárového pořadí se udržel před posledním závodem David Kášek, ale před Kyzivátem vede už jen o dva body. Seriál vyvrcholí 8. ledna v Hlinsku v rámci mistrovství republiky.

První start v letošním Českém poháru proměnila ve vítězství Kateřina Nashová, která zároveň obhájila titul domácí šampionky. V USA žijící česká reprezentantka vyhrála o minutu a devět sekund před Pavlou Havlíkovou, která ovládla všech šest předchozích závodů a celkově suverénně vede. V kategorii juniorů se stal mistrem republiky Jakub Skála.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články