Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Biker Hynek triumfoval při svém debutu, Raboň dojel druhý

Kapské město - Biker Kristián Hynek vyhrál při svém premiérovém startu extrémní etapový závod dvojic Cape Epic v Jihoafrické republice. S německým partnerem Robertem Mennenem uhájili vedení i v dnešní poslední sedmé etapě a druhého Františka Raboně se čtyřnásobným vítězem podniku Švýcarem Christophem Sauserem porazili o více než deset minut.

Němec Robert Hennen a Kristián Hynek slaví triumf na Cape Epic
zdroj: EPA autor: KIM LUDBROOK

Hynek, jenž plánovaný loňský debut zmeškal kvůli zdravotním problémům, tak navázal na triumf olympijského šampiona Jaroslava Kulhavého, který v minulém roce vytvořil úspěšný pár se Sauserem. K titulu maratonského mistra Evropy a majitele bronzu z mistrovství světa tak třiatřicetiletý biker přidal další cennou trofej.

Do čela průběžného pořadí se Hynek s Mennenem dostali po třetí etapě a vedení už nepustili. V dnešní závěrečné etapě náskok jen kontrolovali a dojeli na osmém místě. Raboň se Sauserem spurtovali v těsném dojezdu o tři desetiny sekundy před nimi na dělené šesté příčce. Nejrychleji zvládli závěrečnou 69 kilometrů dlouhou etapu domácí Matthys Beukes a Gert Heyns.

Závod horských kol Cape Epic v JAR - závěrečná 7. etapa (69 km):

1. Beukes, Heyns (JAR) 3:00:02,3, 2. Schurter, Buys (Švýc./JAR) -0,3, 3. Paulissen, Chiarinni (Belg./It.) -2:21,9, ...6. Sauser, Raboň (Švýc./ČR) -7:40,3, 8. Mennen, Hynek (Něm./ČR) -7:40,6.

Konečné pořadí: 1. Mennen, Hynek 30:31:59, 2. Sauser, Raboň -10:23, 3. Böhme, Stiebjahn (Něm.) -13:26.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy