Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Bez Hirta s Černým pokračovalo Giro. Těžkou etapu vyhrál Ackermann, Hartovy šance ukončil pád

Velmi náročnou jedenáctou etapu Giro d'Italia vyhrál v hromadném finiši Pascal Ackermann těsně před Jonathanem Milanem. Etapu nedokončil třetí muž pořadí a vítěz ročníku 2020 Tao Geoghegan Hart, který po pádu závod opustil na nosítkách. Spadli také průběžný lídr Geraint Thomas a jeho hlavní soupeř Primož Roglič. Do etapy kvůli covidu nenastoupili Jan Hirt a Josef Černý. 

"Vyvezl jsem se za Cavendishem, pak to bylo hodně těžké, ale jsem moc rád, že to konečně vyšlo a že jsem ukázal, že stále patřím mezi nejlepší," neskrýval v cíli radost i dojetí německý spurter, který na vítězství na Grand Tour čekal dlouhé tři roky. 

V cíli Ackermann zvítězil o několik centimetrů před Milanem, který měl nejrychlejší závěr, ale nakonec těsně prohrál. Třetí skončil veterán Mark Cavendish.

Je nám líto, video expirovalo.
Giro pokračuje bez Hirta s Černým

Etapu nedokončil Tao Geoghegan Hart, který padesát kilometrů před cílem skončil v pádu, ve kterém na zemi skončili také Geraint Thomas a Primož Roglič. Oba zkušení závodníci na rozdíl od Harta byli schopni pokračovat a dojeli deštivou etapu v hlavním poli. Karel Vacek, který zůstal v závodu jako jediný z Čechů, dojel spolu s nimi na 70. místě. 

Britský jezdec Ineosu Hart místo toho zamířil sanitkou do nemocnice, silně se udeřil hlavou o zem a vyšetření u něho podle vyjádření týmu odhalilo zlomeninu levé kyčle, která si vyžádá operaci. Jen o chvíli později skončil po pádu a nárazu do dopravní značky Španěl Óscar Rodríguez.

Cyklistický závod Giro d'Italia – 11. etapa (Camaiore – Tortona, 219 km):

1. Ackermann (Něm./SAE Team Emirates) 5:09:02, 2. Milan (It./Bahrajn Victorious), 3. Cavendish (Brit./Astana), 4. Pedersen (Dán./Trek-Segafredo), 5. Oldani (It./Alpecin-Deceuninck), 6. Albanese (It./EOLO-Kometa Cycling), ...70. K. Vacek (Corratec-Selle Italia) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Thomas (Brit./Ineos-Grenadiers) 44:35:35, 2. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) -2, 3. Almeida (Portug./SAE Team Emirates) -22, 4. Leknessund (Nor./DSM) -35, 5. Caruso (It./Bahrajn-Victorious) -1:28, 6. Kämna (Něm./Bora-hansgrohe) -1:52, ...96. K. Vacek -1:28:31.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články