Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Bernalova paráda. Kolumbijská naděje vyhrála horskou časovku

Egan Bernal nadále potvrzuje, že v současnosti není většího cyklistického talentu. Jednadvacetiletý Kolumbijec vyhrál horskou časovku závodu Kolem Romandie a posunul se na druhou příčku průběžného pořadí. Vedení udržel těsně Primož Roglič, který v horském testu dojel hned za Bernalem.

Egan Bernal
zdroj: ČTK/AP autor: Valentin Flauraud

Bernal v prvních měsících svého angažmá v Teamu Sky už dokázal vyhrát časovkářský kolumbijský šampionát, zvítězit v etapovém Colombia Oro y Paz a nebýt nešťastného pádu v závěrečné etapě, dojel by zřejmě druhý v prestižním Katalánsku. Svou výtečnou kvalitu ukázal nyní také v Romandii.

Jednadvacetiletý kolumbijský talent jel nenápadně a v závěru zrychloval. Desetikilometrovou časovku do Villars, během níž jezdci vystoupali bezmála osm set metrů, vyhrál o čtyři vteřiny před Rogličem. Třetí s mankem osmnácti sekund dojel do formy se vracející Richie Porte, čtvrtý skončil Steven Kruijswijk (+48).

"Pokusíme se na Rogliče něco vymyslet, ale je tu ve skvělé kondici. Vyhrál v Baskicku a tento závod mu sedí. Dobře stoupá, daří se mu v časovce, je to všestranný závodník. Bude to těžké, ale poté, co jsem vyhrál etapu, neleží na mně žádný tlak. Už teď je to z mé strany skvělý závod – pokud zítra odstoupím, nebude to problém," líčil Bernal.

Je nám líto, video expirovalo.
V horské časovce na Romandii se zaskvěl Egan Bernal

Cyklistický závod Kolem Romandie (WorldTour) - 3. etapa (časovka na 9,9 km):

1. Bernal (Kol./Sky) 25:11, 2. Roglič (Slovin./LottoNL-Jumbo) -4, 3. Porte (Austr./BMC) -18, 4. Kruijswijk (Niz./LottoNL-Jumbo) -48, 5. Costa (Portug./SAE Team Emirates) -1:06, 6. Latour (Fr./AG2R La Mondiale) -1:21.

Průběžné pořadí: 1. Roglič 8:39:39, 2. Bernal -6, 3. Porte -27, 4. Kruijswijk -1:02, 5. Costa -1:17, 6. Dennis (Austr./BMC) -1:22.

Zdroj
ČT sport, Cycling News

Hlavní zprávy

Nejčtenější články