Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Bernal přežil útoky soupeřů, horskou etapu vyhrál Yates

Egan Bernal zůstává i po devatenácté etapě Giro d'Italia v průběžném vedení. Ve stoupání Alpe di Mera se sice neudržel Simona Yatese, který etapu vyhrál, na soupeře ale ztratil jen 28 vteřin, a navíc získal drobný náskok na průběžně druhého Damiana Carusa. Před závěrečným víkendem závodu tak Bernal vede s náskokem dvě a půl minuty před Carusem. Na čtrnáctém místě dojel v etapě Jan Hirt.

Simon Yates
zdroj: Twitter.com/giroditalia

Giro d'Italia vyvrcholí sobotní náročnou horskou etapou, celý závod uzavře nedělní časovka. Bernal má pohodlný náskok, a pokud zvládne dvacátý den závodu, měl by už v jízdě proti chronometru svůj náskok udržet.

Je nám líto, video expirovalo.
Devatenáctou etapu Giro d'Italia opanoval Simon Yates

"Čekal jsem, že mi Ineos Grenadiers nechají trochu prostoru, asi jim nevadí, že jsem vyhrál etapu," říkal Yates v cíli. "Ale zítra to bude ještě tvrdší, hodně těžká etapa. Pojedu na maximum," slibuje před závěrem Gira britský závodník.

Aktuálně má Kolumbijec náskok dvou minut a 29 vteřin na druhého Carusa, o dalších dvacet vteřin zpět je vítěz etapy Yates. Další závodníci jako Alexandr Vlasov, Hugh Carthy či Joao Almeida už jsou o další minuty dále a do boje o pódium už zřejmě nezasáhnou.

Český vrchař Jan Hirt dojel v těžké etapě s odstupem 3:23 čtrnáctý a zaznamenal své nejlepší umístění na letošním Giru.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články