Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Bernal pláchl všem a vrátil se do čela závodu Kolem Kalifornie

Kolumbijec Egan Bernal vyhrál po samostatném úniku předposlední etapu závodu Kolem Kalifornie a vrátil se do čela průběžného pořadí. Jezdec týmu Sky vede před Američanem Tejayem van Garderenem téměř o půldruhé minuty.

Je nám líto, video expirovalo.
Bernal míří k vítězství v závodu Kolem Kalifornie

Jednadvacetiletý Bernal přišel o první místo po středeční časovce, ale náročná 196 km dlouhá etapa se sedmi vrchařskými prémiemi mu v pátek vyšla. Zaútočil deset kilometrů před cílem a zvítězil s velkým náskokem před Britem Adamem Yatesem. Dosavadní lídr závodu Van Garderen dojel sedmý.

"Tým pracoval skvěle, pak už to bylo jen na mně. Věděl jsem, že do toho v závěrečných kilometrech musím dát úplně všechno. Ale až do posledního stoupání jsem si nebyl jistý, že to doopravdy vyjde," řekl Bernal, který v Kalifornii vyhrál i druhou etapu a míří k největšímu úspěchu v kariéře.

Závod kategorie WordTour dnes skončí v Sacramentu.

Výsledky 6. etapy závodu Kolem Kalifornie

1. Bernal (Kol./Sky) 5:30:58, 2. A. Yates (Brit./Mitchelton-Scott) -1:28, 3. Geoghegan Hart (Brit./Sky) -1:30, 4. McNulty (USA/Rally Cycling) -1:33, 5. Hindley (Austr./Sunweb), 6. Frank (Švýc./AG2R) oba -1:38.

Průběžné pořadí: 1. Bernal 22:26:40, 2. Van Garderen (USA/BMC) -1:25, 3. Martínez (Kol./EF-Drapac Cannondale) -2:14, 4. A. Yates -2:16, 5. Geoghegan Hart -2:28, 5. 6. Majka (Pol./Bora-hansgrohe) -3:01.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články