Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Belgičtí cyklokrosaři se hádají o peníze

Brusel - V Belgii místo oslav nedělního triumfu na mistrovství světa v cyklokrosu gradují sváry mezi elitními jezdci. Čerstvý šampion Niels Albert se odmítl navzdory zavedené praxi a předchozí dohodě podělit s reprezentačními kolegy o prémii 22 000 eur (554 000 korun) s tím, že na jeho vítězství neměli žádný podíl. Pětadvacetiletý závodník vyhrál v písečných dunách v Koksijde stylem start-cíl po dlouhé sólové jízdě.

Niels Albert
zdroj: Getty Images

"Niels si všechno odmakal sám, od začátku do konce. Nikdo mu nepomáhal. Zbylých šest Belgičanů ho naopak pronásledovalo. Proč by se měl dělit o bonus," řekl Albertův agent Christoph Roodhooft listu Het Laatste Nieuws. Albertovo rozhodnutí rozčílilo reprezentačního trenéra Rudyho de Bieho. "Dohoda je dohoda. Dlouhá léta se mistři světa dělí o prémii s týmovými parťáky. Albert jel v čele, ale ostatní Belgičané mu 'umetali' cestu, když pronásledovatele vedl Štybar," kritizoval cyklokrosaře.

Albert, který vyhrál mistrovství světa podruhé v kariéře, dostane podle belgických médií za titul další bonus 50 000 eur od své stáje BKCP-Powerplus. V belgickém týmu se rozhořely spory už před šampionátem, když legendární Sven Nijs neuspěl se žádostí, aby byl v nominaci i jeho kamarád Sven Vanthourenhout, který by mu mohl pomoci v cestě za titulem. "Trenér složením týmu zhatil belgickou šanci na titul," zlobil se Nijs. "Sestavovat nominaci na základě sentimentu nelze," reagoval De Bie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články