Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
RunCzech 2024

Bedřichov přivítá ČT Author Cup. Tradiční závod pojede i hvězdný Štybar

V Bedřichově v sobotu odstartuje již osmadvacátý ročník závodu horských kol ČT Author Cup. Na profesionální i hobby cyklisty čekají dvě tratě a doprovodný program. Závodu by se mělo zúčastnit více než tři tisíce lidí včetně hvězdného Zdeňka Štybara. Aktuální informace z ČT Author Cupu budou přinášet v průběhu dne vstupy na ČT sport. Ten první začne v 9:25.

Zdeněk Štybar
zdroj: Facebook.com / Zdeněk Štybar

"Závod je stoprocentně připravený, zbývá postavit startovní bránu, nainstalovat kamery a můžeme se pustit na start," zve k ČT Author Cupu organizátor akce Karel Říha.

Do čtvrtečního večera bylo přihlášeno více než tři tisíce závodníků. "V Bedřichově se mohou lidé přihlásit i přímo na místě do prezentace závodu," dodává v rozhovoru pro Českou televizi Říha.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Organizátor Karel Říha zve k ČT Author Cupu

"Předpověď počasí je lepší než v pátek. Probíhají přípravy, dole u vodárny se staví cílová rovinka, vše klape na sto procent," říká další organizátor Tomáš Pravenec.

ČT Author Cup má vypsáno devět kategorií. Jsou tam i firemní a sportovní týmy. Účastníci si mohou vybrat ze dvou tras," vysvětluje Říha s tím, že k dispozici je delší trasa 66,7 km a kratší 41,9 km. Organizátoři nabádají také ke kázni účastníků a upozorňují, že v sobotu bude Bedřichov uzavřen pro dopravu.

Největšími hvězdami závodu jsou Zdeněk Štybar a Tereza Vlk Huříková. "Těším se na těch téměř tři a půl tisíce lidí, že zakončíme sezonu. Těším se na atmosféru a na to, že se příjemně svezu," líčí Štybar.

ČT Author Cup
zdroj: mtbs.cz

"Zlákalo mě to, že objevuju vždy nový region. V průběhu kariéry jsem neměl prostor trénovat v Česku, poznám nové cesty, vždy mě láká přijet tam, kde to úplně neznám," dodává.

Na ČT Author Cupu se rozloučí s kariérou někdejší česká jednička v závodech horských kol Karla Štěpánová. Dlouholetá reprezentantka absolvuje poslední start právě 12. října v Bedřichově. 

"Byla to skvělá jízda a já nelituji jediného šlápnutí do pedálů. Je čas udělat v tomto sportu místo pro další mladé, rychlé a nadějné," uvedla bikerka, jež ještě vloni startovala na Světovém poháru horských kol v Nové Městě na Moravě.

Při premiéře maratonu tam obsadila desáté místo, ve stejné disciplíně se vloni stala i českou šampionkou. V olympijské cross country získala domácí titul v roce 2015.

Zdroj
ČT sport, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články