Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Bauhause pád nezastavil a vyhrál první etapu závodu Tour Down Under

Dramatický spurt v závěru první etapy Tour Down Under ovládl Němec Phil Bauhaus, přestože se v průběhu závodu zapletl do hromadného pádu. V těsném finiši porazil dvojici domácích favoritů. Druhý dojel Caleb Ewan a třetí byl další Australan Michael Matthews.

Německý cyklista Phil Bauhaus se raduje z etapového vítězství
zdroj: imago sportfotodienst autor: Sirotti Stefano

"Že jsem vyhrál, jsem se dozvěděl až od našeho ředitele vysílačkou. Nejsem typ, který by se hned radoval," uvedl Bauhaus po dvacátém profesionálním triumfu v kariéře. "Spadl jsem, ale sebral jsem se z toho. Dnes to bylo dost nervózní, hodně lidí skončilo na zemi," doplnil.

Další hromadný pád přišel těsně před cílem. Oběma karambolům se vyhnul vítěz úterního prologu Ital Alberto Bettiol a vede průběžné pořadí úvodního závodu WorldTour o šest sekund před Matthewsem.

Cyklistický závod Tour Down Under (WorldTour) - 1. etapa (149,9 km):

1. Bauhaus (Něm./Bahrain Victorious) 3:37:35, 2. Ewan (Austr./UniSA-Australia), 3. Matthews (Austr./Jayco-AlUla), 4. Covi (It./SAE Team Emirates), 5. Penhoët (Fr./Groupama-FDJ), 6. Liepinš (Lot./Trek-Segafredo) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Bettiol (It./EF Education-EasyPost) 3:43:54, 2. Matthews -6, 3. Sheffield (USA/Ineos Grenadiers) -8, 4. Johansen (Dán./Intermarché-Circus-Wanty) -10, 5. Groves (Austr./Alpecin-Deceuninck), 6. Gaze (N. Zél./Alpecin-Deceuninck) oba -11.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články