Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Bauhaus na Dauphiné porazil Démara, ve žlutém je stále De Gendt

Macon (Francie) – V hvězdami nabitém poli spurterů se raduje ten, od kterého to čekal málokdo. Německý sprinter Phil Bauhaus vyhrál sprint páté etapy Critéria du Dauphiné před Arnaudem Démarem a Bryanem Coquardem. Před nadcházejícími horskými dny je stále ve žlutém Thomas De Gendt. Romanu Kreuzigerovi patří devětatřicátá příčka.

Thomas De Gendt
zdroj: ČTK/PA autor: Colin Flockton

Bauhaus přitom nebyl na začátku spurtu v ideální pozici a musel se prodírat kolem ostatních cyklistů. "Věděl jsem už několik týdnů dopředů, že mám skvělou formu. Jsem rád, že to konečně vyšlo – je to mé největší vítězství. Už ve druhé etapě jsem sprintoval hodně dobře a dnes jsem se celý den cítil skvěle. V závěru jsem měl dva pomocníky a nakonec jsem ukázal dobré nohy," říkal šťastný Bauhas v cíli.

"Je to určitě moje největší vítězství v kariéře," dodal závodník stáje Sunweb, který předtím vyhrával etapy na druhořadých závodech v Portugalsku, Dánsku či Ázerbájdžánu. V průběžném pořadí se nic nemění, stále vede De Gendt o sedmadvacet vteřin před druhým Richiem Portem a jednapadesát před Alejandrem Valverdem.

Cyklistický závod Critérium du Dauphiné (WorldTour) - 5. etapa (175 km):

1. Bauhaus (Něm./Sunweb) 4:04:32, 2. Demare (Fr./FDJ), 3. Coquard, 4. Petit (oba Fr./Direct Energie), 5. Bouhanni (Fr./Cofidis), 6. Kristoff (Nor./Kaťuša) všichni stejný čas, ...89. Kreuziger (Orica) -22, 155. Vakoč (Quick-Step) -2:35.

Průběžné pořadí: 1. De Gendt (Belg./Lotto) 17:10:25, 2. Porte (Austr./BMC) -27, 3. Valverde (Šp./Movistar) -51, 4. Clement (Niz./LottoNL) -55, 5. Contador (Šp./Trek-Segafredo) -1:02, 6. Froome (Brit./Sky) -1:04, ...39. Kreuziger -2:46, 153. Vakoč -23:17.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články