Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Baskičtí fanoušci se dočkali. Ion Izagirre je vítězem

Němečtí cyklisté vyhráli na závodě Kolem Baskicka hned čtyři etapy, celkový triumf jim však unikl. Emanuel Buchmann neodolal tlaku soupeřů a spadl v pořadí na třetí místo. K radosti početných domácích fanoušků se z celkového vítězství raduje Ion Izagirre. V závěrečné šesté etapě zvítězil Adam Yates.

Ion Izagirre
zdroj: ČTK/AP autor: Claude Paris

S odstupem sekundy za Yatesem, který o šance na celkové pořadí přišel v úvodu závodu vinou defektu, dojeli do cíle Ir Daniel Martin, Dán Jakob Fuglsang a dosud průběžně druhý Izagirre.

Třicetiletý Bask se tak po třetích místech z let 2015, 2017 a 2018 dočkal prvního celkového triumfu na závodu v rodném regionu. Na druhém místě skončil s odstupem 29 sekund Martin.

Buchmann měl před koncem bizarní incident, když jeho skupinka na posledním kilometru špatně odbočila a kvůli návratu na správnou trasu ztratil Němec další čas. Jury závodu však pohromu vzala v potaz a německému cyklistovi vrátila 12 sekund.

Původně sice Buchmann spadl až na čtvrté místo, nakonec je však třetí o pět sekund před Izagirreho týmovým kolegou z Astany Fuglsangem, jenž byl po dojezdu ještě místo něj na slavnostním vyhlášení.

Tým Bora-hansgrohe tak ztratil v poslední den závodu žlutý trikot, jenž mu patřil od vítězství Němce Maximiliana Schachmanna v úvodní časovce.

Schachmann vyhrál ještě další dvě etapy a v pátek předal vedení Buchmannovi, v závěrečné etapě ale jezdci německé stáje na své největší rivaly nestačili.

Cyklistický závod Kolem Baskicka:

Závěrečná 6. etapa (118,2 km): 1. A. Yates (Brit./Mitchelton-Scott) 2:59:46, 2. Martin (Ir./SAE Team Emirates), 3. Fuglsang (Dán./Astana), 4. I. Izagirre (Šp./Astana) všichni -1, 5. Pogačar (Slovin./SAE Team Emirates) -27, 6. Mollema (Niz./Trek-Segafredo) -1:24.

Konečné pořadí: 1. I. Izagirre 19:24:09, 2. Martin -29, 3. Buchmann (Něm./Bora-hansgrohe) -31, 4. Fuglsang -36, 5. A. Yates -51, 6. Pogačar -1:56.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články