Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Bárta, Hirt, Schlegel. Domácí hvězdy odstartují do Czech Cycling Tour

Uničov – Začíná největší etapový závod na českém území. Czech Cycling Tour letos přivítá jednu stáj z okruhu WorldTour (Bora–hansgrohe) a množství talentovaných závodníků z domova i zahraničí. Čtyřdenní podnik odstartuje týmová časovka v okolí Uničova. Přímé přenosy etap nabídne web ctsport.cz.

Michal Schlegel a Jan Hirt
zdroj: Facebook.com/SchlegelMichal

Před dvěma lety přijela do České republiky sestava stáje Etixx–QuickStep, loni fanoušci viděli závodníky z Lampre–Merida a Cannondale–Drapac. Letos na silnice v okolí Olomouce a Šumperka vyjedou závodníci z další stáje úrovně WorldTour: svůj start potvrdil německý tým Bora–hansgrohe, který má na Českou republiku dlouholeté vazby.

Jeho černé dresy bude hájit osm jezdců, mezi kterými nechybí Jan Bárta a dvojice Slováků Juraj Sagan a Erik Baška. Bohužel to největší jméno nakonec ve startovní listině chybí. Leopold König stále nedal dohromady své poraněné koleno a musí oželet jak start na Czech Cycling Tour (kde v roce 2015 vyhrál etapu do Šternberka), tak na španělské Vueltě. 

Königova černá sezona tak pokračuje ve stejném duchu, v jakém začala. "Po vleklých problémech už je na tom sice lépe, ale nechceme jít do rizika. Při San Sebastiánu (29. července) jel první závod po dlouhé pauze. Třítýdenní zátěž by koleno mohla přetížit, musíme myslet na budoucnost," řekl lékař Bory–hansgrohe Jan-Niklas Droste.

Číslo 1 tak v německém týmu poveze Bárta, který potáhne své kolegy v úvodní týmové časovce. Spolu s ním pojedou zkušení Cesare Benedetti a José Mendes, dojezd druhé etapy do Frýdku-Místku má zase v hledáčku nadějný německý sprinter Pascal Ackermann, který o minulém víkendu skončil čtvrtý na evropském šampionátu.

Profil třetí etapy Czech Cycling Tour 2017
zdroj: czechcyclingtour.cz

Ve startovní listině je i trojice prokontinentálních týmů: přijela polská stáj CCC Sprandi Polkowice a také italské sestavy Bardiani–CSF a Willier Triestina–Selle Italia. Pro českého diváka je důležitý prvně jmenovaný tým, v jehož sestavě nechybí letošní úspěšní debutanti na Giro d'Italia Jan Hirt a Michal Schlegel, podpůrnou roli sehraje také František Sisr.

Schlegel s Hirtem za sebou mají náročnou sezonu s více než šedesáti absolvovanými závodními dny. Naposledy oba startovali na závodě Kolem Polska, kde se jim do pořadí výrazněji zasáhnout nepodařilo a skončili ve čtvrté, respektive páté desítce. Přesto oba patří k největším favoritům kopcovitého závodu, který by měla rozhodnout 3. etapa.

K největším zahraničním jménům ve startovní listině pak patří zkušení Italové Enrico Barbin a Nicola Boem, Rakušané se zkušenostmi z WorldTour Markus Eibegger a Riccardo Zoidl nebo nadějný polský spurter Pawel Franczak. České barvy budou kromě již zmíněných hájit Tomáš Bucháček, Michael Kukrle, Jiří Polnický a další. 

PROGRAM CZECH CYCLING TOUR NA WEBU CTSPORT.CZ:

2. etapa (11. 8. od 12:30): Olomouc – Frýdek-Místek (200 km)
3. etapa (12. 8. od 11:30): Mohelnice – Šternberk (187 km)
4. etapa (13. 8. od 14:30): Olomouc – Dolany (157 km)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články