Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Bárta bude pokračovat v NetAppu, prodloužil o tři roky

Hamburk – I v příští sezoně bude ve stáji NetApp Endura, nově Bora, působit minimálně jeden Čech. Jan Bárta totiž s německým týmem prodloužil smlouvu o další tři roky. Jaký bude osud jeho kolegy Leopolda Königa, není zatím jasné.

Ilustrační foto

Bárta se blýskl třetím místem v časovce na Tour de France, která se ještě více povedla Königovi. Ten vybojoval celkové sedmé místo a má nabídky z elitních stájí. Údajně o něj stojí tři členové WorldTour, ale König zvažuje i setrvání v NetAppu, za který závodí od roku 2011.

Devětadvacetiletý Bárta ještě o rok déle a po prodloužení smlouvy zůstane nejméně do konce roku 2017. "Jan patří mezi deset nejlepších časovkářů na světě, což dokázal na Tour i posledních mistrovstvích světa. Budeme pracovat na tom, abychom ještě rozvinuli jeho potenciál," řekl manažer NetAppu Ralph Denk.

Německý tým, který má díky divoké kartě šanci proniknout i do závodů Grand Tour, si pojistil také například Poláka Bartosze Huzarského či Itala Cesara Benedettiho. "Další prodloužení smluv budou následovat. V plánu máme složit kádr z 20 jezdců, z toho až sedm bude nováčků," dodal manažer Denk.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články