Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Bardet se nechal táhnout vozem a byl diskvalifikován, na úvod vyhrál Démare

Paříž ‒ Hned v první etapě skončil cyklistický závod Paříž‒Nice pro jednoho z favoritů Romaina Bardeta. Francouz byl diskvalifikován za to, že se po pádu nechal při návratu do pelotonu táhnout týmovým vozem. Prvním vítězem 75. ročníku se stal jiný Francouz Arnaud Démare, který po 148 kilometrech porazil Juliana Alaphilippea.

Je nám líto, video expirovalo.
Bardet byl v závodě Paříž-Nice diskvalifikován

S čelem závodu neudržel krok Španěl Alberto Contador, který se postavil na start po nedávné nemoci s cílem bojovat po loňské druhé příčce o třetí vítězství v tradičním závodě. V úvodní etapě však nabral ztrátu minutu a 14 sekund a je dvacátý.

V závěrečném stoupání zaútočil Alaphillipe ze stáje Quick-Step, jako jediný jeho nástup zachytil vítěz závodu Milán ‒ San Remo Arnaud Demáre z týmu FDJ, který měl ve spurtu více sil.

Jediný Čech v závodě Jan Bárta z týmu Bora Argon dojel na 96. místě.

Výsledky cyklistického etapového závodu Paříž-Nice

1. etapa (148,5 km):

1. Démare (Fr./FDJ) 3:22:43, 2. Alaphilippe (Fr./Quick-Step) stejný čas, 3. Kristoff (Nor./Kaťuša), 4. Gilbert (Belg./Quick-Step), 5. Hardy (Fr./Fortuneo), 6. Martin (Ir./Quick-Step) všichni -9, ...96. Bárta (ČR/Bora) -16:10.

Průběžné pořadí: 1. Démare 3:22:33, 2. Alaphilippe -4, 3. Kristoff -15, 4. Gilbert -16, 5. Gallopin (Fr./Lotto) -17, 6. Hardy -18, ...96. Bárta -16:20.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články