Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bahrajn-Merida mění tvář. Přijde Cavendish

Britský spurter Mark Cavendish v současnosti na dráze v rámci závodů Londýnské šestidenní ukazuje, že je pořád ještě pořádně rychlý, třebaže kopce jsou pro něj stále strmější. Nelenil ani na přestupovém poli. Od příštího roku už nebude spolujezdcem Romana Kreuzigera ve stáji Dimension Data, ale přesedne do celku Bahrajn-Merida. Kreuzigerův tým si navíc zkrátí svůj název na NTT.

Mark Cavendish v dresu Dimension Data
zdroj: ČTK/PA autor: Adam Davy

Celek sedlající stroje Merida mění výrazně tvář. Do Treku Segafredu odchází největší hvězda týmu Vincenzo Nibali, jenž byl lídrem na etapové závody. Kvůli němu také byla uspořádaná kostra týmu, která ale doznává typologických změn. Místo Nibaliho by v týmu mohl válet Mikel Landa, jemuž by mohli pomoci Rohan Dennis, Wout Poels, Pello Bilbao či Rafael Valls. Příchod vítěze 30 etap na Tour de France do týmu ukazuje, že tým má zájem i o vítězství v rovinatých tratích.

Barvy stáje Dimension Data hájil Cavendish poslední čtyři sezony. V novém působišti se potká se svým bývalým trenérem Rodem Ellingworthem, který nedávno přijal roli týmového ředitele.

"Připojit se k tomuto týmu pro mě znamená naplnění dlouhodobých ambicí, které jsem měl. Je to velmi vzrušující a motivující," uvedl Cavendish v tiskovém prohlášení. "Lze dokonce říci, že sen se pro mě stal skutečností. Byla to příležitost, po níž jsem musel skočit. Mé přátelství s Rodem už trvá nějakou dobu a právě on byl zásadním člověkem, který mi pomohl v mém rozvoji nejen jakožto jezdce, ale také jako člověka. Už se nemůžu dočkat, až se připojím k týmu," dodal Cavendish.

Mezi nové tváře patří vedle něho také například Mikel Landa či Wout Poels. "Dohoda s Markem zkompletovala naši sestavu pro příští rok a dodává našemu týmu vyváženost, kterou k vítězstvím potřebujete. Mark je prověřeným šampionem a má hodně co nabídnout ať už na kole, nebo i mimo něj," prohlásil Ellingworth.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články