Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Babor si na dráhařském ME dojel pro deváté místo ve scratchi

Daniel Babor obsadil na mistrovství Evropy v dráhové cyklistice deváté místo ve scratchi. Na velodromu ve švýcarském Grenchenu se bronzový medailista z této disciplíny na srpnovém ME do 23 let postaral o jediné čtvrteční české umístění v desítce ve spurtu pelotonu, ve kterém bylo ve hře třetí místo. S náskokem jednoho kola získal první velký titul v kariéře Portugalec Rui Oliveira před Nizozemcem Vincentem Hoppezakem, třetí skončil irsky dráhař JB Murphy.

Daniel Babor
zdroj: Daniel Babor

Veronika Jaborníková zajela třináctý čas ve středeční kvalifikaci sprintu a poté v osmifinále podlehla pozdější semifinalistce Oleně Starikovové z Ukrajiny. Šampionkou se stala olympijská vítězka v keirinu Shanne Braspennincxová z Nizozemska, jež si dojela na šampionátu pro druhé zlato po týmovém sprintu.

Petra Ševčíková byla devatenáctá v omniu. Dráhařský čtyřboj vyhrála Britka Katie Archibaldová, jež ve Švýcarsku navázala na triumf ze scratche. Trojnásobná mistryně světa a dvojnásobná olympijská vítězka vybojovala už šestnácté evropské zlato.

Ve stíhacím závodě skončil při triumfu Itala Jonathana Milana na 24. místě Nicolas Pietrula.

Mistrovství Evropy v dráhové cyklistice v Grenchenu (Švýcarsko):

Muži:

Scratch: 1. Oliveira (Portug.), 2. Hoppezak (Niz.), 3. Murphy (Ir.), ...9. Babor (ČR).

Stíhací závod - finále: Milan (It.) - Gonov (Rus.) dostižen, o 3. místo: Imhof (Švýc.) 4:08,851 - Thomas (Fr.) 4:09,314, ...v kvalifikaci 24. Pietrula (ČR).

Ženy:

Sprint - finále: Braspennincxová (Niz.) - Friedrichová (Něm.) 2:0, o 3. místo: Grosová (Fr.) - Starikovová (Rus.) 2:0, ...v kvalifikaci 13. Jaborníková (ČR).

Omnium: 1. Archibaldová (Brit.) 154, 2. Berteauová (Fr.) 120, 3. Barbieriová (It.) 118, ...17. Ševčíková (ČR) 32.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články