Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Bábek i Kelemen v keirinu vypadli na MS už ve čtvrtfinále. Australané slaví tři zlata

Tomáš Bábek ani Pavel Kelemen nepřešli na mistrovství světa v keirinu přes čtvrtfinále. Bábkovým hlavním cílem pro šampionát přitom byla zlatá medaile z této disciplíny. Tu nakonec získal Nizozemec Matthijs Büchli. Skvělý večer prožili reprezentanti Austrálie. Vyhráli obě týmové stíhačky, muži dokonce ve skvělém světovém rekordu 3:48,012. Člen zlatého kvarteta Samuel Welsford pak triumfoval i ve scratchi.

Pavel Kelemen
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Frey-Pressebild/Deines

Oba čeští reprezentanti bez potíží zvládli první kolo a z druhých míst ve svých rozjížďkách si zajistili přímý postup do čtvrtfinále. Sešli se v něm v závěrečné třetí jízdě, ale mezi postupující čtveřici se nevešel ani jeden z nich. Pátému Kelemenovi chybělo 51 tisícin sekundy, šestému Bábkovi 62 tisícin.

"Bohužel nenaskytl se mi tam moment, kdy bych mohl dobře zaútočit, protože si mne ohlídali. Zůstal jsem tam zavřený na nějaké čtvrté páté pozici, na pásce mě ještě dva lidi předjeli. Je to hořké zklamání, moje medailové očekávání se rozplynulo," řekl Bábek.

V Polsku chtěl doplnit svou medailovou sbírku ze světových šampionátů o nejcennější kov. Předloni v Hongkongu byl druhý na kilometru s pevným startem a v keirinu skončil třetí. České dvojici se v Pruszkówě nedařilo ani ve středu, kdy Bábek, Kelemen a Robin Wagner obsadili až dvanácté místo v týmovém sprintu.

Výsledky MS v dráhové cyklistice

Muži:

Stíhací závod družstev - finále: Austrálie (Welsford, O'Brien, Howard, Porter) 3:48,012 (světový rekord) - Británie (Hayter, Clancy, Emadi, Tanfield) 3:50,810, o 3. místo: Dánsko (Hansen, Johansen, Pedersen, Von Folsach) 3:51,804 - Kanada 3:56,382.

Scratch: 1. Welsford (Austr.), 2. Eefting (Niz.), 3. Sexton (N. Zél.), ...Pietrula (ČR) nedokončil.

Keirin: 1. Büchli (Niz.), 2. Nitta (Jap.) -0,038, 3. Bötticher (Něm.) -0,197, ...ve čtvrtfinále 13. Kelemen, 16. Bábek (oba ČR).

Ženy:

Stíhací závod družstev - finále: Austrálie (Edmondsonová, Ankudinoffová, Bakerová, Cureová) 4:14,333 - Británie (Kennyová, Archibaldová, Barkerová, Dickinsonová) 4:14,537, o 3. místo: Nový Zéland (Drummondová, Bothaová, Edmondstonová, Jamesová) 4:16,479 - Kanada 4:20,321.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články