Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Bábek dojel v Berlíně osmý na kilometru, Kelemen se blýskl sedmou příčkou ve sprintu

Tomáš Bábek obsadil na Světovém poháru v dráhové cyklistice v Berlíně osmé místo v závodě na kilometr s pevným startem. Český reprezentant a loňský vicemistr světa v této disciplíně postoupil jako poslední do osmičlenného finále a v něm už umístění nevylepšil. Bábka posléze v nedělním programu napodobil Pavel Kelemen, který skončil sedmý ve sprintu.

Tomáš Bábek
zdroj: EFE autor: Christian Escobar Mora

Ve čtvrtfinále prohrál Kelemen s Nizozemcem Matthijsem Büchlim, který posléze došel až do finále a k triumfu ze sobotního keirinu přidal stříbro. Obě jízdy o zlato vyhrál Australan Matthew Glaetzer a triumfoval i v třetím dílu SP.

Kelemen v prvním kole vyřazovacích jízd porazil krajana Robina Wagnera, který skončil v celkovém pořadí sprintu dvacátý. Následně český dráhař zdolal i Francouze Quentina Caleyrona a postoupil mezi nejlepší osmičku.

Kelemen předtím v německé metropoli neuspěl v keirinu, v němž je exmistrem Evropy. V prvním kole i v opravách skončil těsně za postupem a dělil se o dvanácté místo.

"Pavel v obou jízdách předvedl dobrý výkon. Samozřejmě v tak silném keirinu nějakou dobu nejel, bylo jasné, že se musí trošku zorientovat. Věřím, že na dalším závodě dokáže prodat výkonnost, kterou má, a že z toho bude úspěch," řekl reprezentační trenér Petr Klimeš Deníku.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články