Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Armstrong prohrál arbitráž. Sponzorovi musí vrátit téměř čtvrt miliardy

Austin - Lance Armstrong prohrál arbitrážní řízení a bude muset zaplatit odškodné deset milionů dolarů (244 milionů korun) pojišťovací společnosti SCA Promotions. Bývalý sponzor požadoval po cyklistovi, jenž kvůli dopingu přišel o všech sedm titulů z Tour de France, navrácení bonusu 7,5 milionu dolarů, který mu musel vyplatit za rekordní šestý titul. Může být však ještě hůř, Armstrong totiž čelí dalším žalobám.

Ilustrační foto

SCA Armstrongovi odmítala kvůli podezření z dopingu v roce 2004 prémii vyplatit, Američan se jí však o rok později u arbitráže domohl. Podle nynějšího rozhodnutí tříčlenné arbitráže musí peníze vrátit včetně zaplacení 2,5 milionu dolarů za odškodnění a náklady.

Třiačtyřicetiletý Američan užívání zakázaných látek dlouho popíral a veřejně se přiznal až v roce 2013 v televizním rozhovoru s Oprah Winfreyovou. SCA po něm následně začala vymáhat celkem 12 milionů dolarů, které mu na prémiích vyplatila. O další žalobě, kterou společnost podala u soudu v Dallasu, zatím nebylo rozhodnuto.

Armstrong navíc dál čelí společně se svým bývalým týmem obžalobě z podvodu vůči vládě. Důvodem žaloby je, že stáj finančně podporovala americká pošta. Případ by měl přijít před soud nejdříve v příštím roce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články