Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Ardeny mu nevyšly, další šance přijde. Kreuziger by mohl být na Tour lídrem týmu

Roman Kreuziger stále ještě léčí následky tvrdého pádu na Valonském šípu, už má ale před sebou další velkou výzvu. Letos se opět vrátí na Tour de France, kde by mohl být dokonce lídrem týmu Dimension Data.

Nepříjemný pád byl do jisté míry kuriózní. Rozhodně se nestává často z podobných důvodů. "Byl hodně větrný den, ale projeli jsme tam už kolo předtím a nikomu se nic nestalo. Okruh před tím pádem jsme tam projížděli možná i pomaleji než ten předešlý, ale že se někomu zvedne kolo, to se stane opravdu málokdy," podivoval se Kreuziger nad silou větru.

Celou situaci ale vnímal ze dvou pohledů. "Měl jsem smůlu, že jsem spadl, ale zároveň i štěstí, že jsem netrefil ten sloup, co tam byl, a nezlomil se úplně. Takhle mám pochroumané rameno, což by se mělo dát do týdne dohromady. Pokud to tedy bude tak, jak to vypadalo na rentgenech a všech možných vyšetřeních," věřil Kreuziger v brzké uzdravení.

Kreuzigera teď čeká kratší odpočinek, poté už se na švýcarské půdě vrátí zpět do pelotonu. V programu má i hlavní tamní podnik: závod Kolem Švýcarska, který už ve své kariéře jednou dokázal vyhrát. Poté se zúčastní také domácího silničního šampionátu.

"V červenci bych pak samozřejmě měl být na Tour de France," prozradil Kreuziger, který před sezonou vyměnil dres týmu Mitchelton-Scott za Dimension Data. A právě v barvách jihoafrické stáje by mohl být lídrem na Tour.

Roman Kreuziger
zdroj: imago sportfotodienst autor: Sirotti Stefano

"Pokud se Louis Meintjes nedostane zpátky do kondice, tak bych měl být určený já, ať už směrem k (celkovému) pořadí, nebo etapám," doplnil přední český závodník. Jeho týmu se letos příliš nedaří, trápí se Mark Cavendish i posila Michael Valgren.

"Když se někdo podívá na výsledky, tak zatím dominují tři týmy: Deceuninck-Quick-Step, Astana a Bora. Ostatní trošku bojují. S těmi jsme na tom tak nějak podobně. Zjara jsme měli smůlu, když kluci onemocněli, z toho byli poslaní na závody a rozšířilo se to mezi ostatní. Velká část týmu se položila, což určitě nepomohlo. Také je potřeba, aby se všichni, co přišli nově do týmu, kde je i nový personál, naladili postupně na stejnou notu. I to může být jeden z faktorů, proč jsme to jaro úplně nechytli, jak asi všichni očekávali," přemítal Kreuziger.

Atmosféra v týmu ale není pesimistická. "Máme dobrou partu, jen nám chybí výsledek. Je to o tom, abychom to zlomili. Nic jiného nám ani nezbývá. Nejhorší by bylo, kdybychom začali panikařit. Prostě nám to uteklo, ale všichni jsou ve skvělé kondici. Věřím, že se to musí zlomit," ujistil Kreuziger.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články