Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Albasini se nejrychleji prohnal deštěm zmáčenými ulicemi švýcarského Champéry

Champéry (Švýcarsko) – Cyklista Michael Albasini se raduje z etapového vítězství na domácím závodě Kolem Romandie. V deštivém počasí zvládl nejrychleji spurt v Champéry, kde na něj nestačili Diego Ulissi ani Jesús Herrada. Průběžné vedení dále drží vítěz úvodního prologu Fabio Felline.

Je nám líto, video expirovalo.
Albasini předvedl v Champéry svůj patentovaný sprint

Na závěrečném stoupání musel za stáj Trek-Segafredo chytat útoky vítěz dvou etap na loňské Tour de France Jarlinson Pantano. Jeho kolegou je totiž lídr klasifikace Fabio Felline a bylo v zájmu amerického týmu, aby si svou pozici udržel. Jednu takovou akceleraci předvedl i Roman Kreuziger, který zaútočil 5,5 kilometru pod vrcholem.

V deštivém počasí se snažil vytvořit bytelný náskok, byl ale během necelého kilometru zase dostižen. Rozhodovalo se tak v závěrečném spurtu – nejvíce se v něm dokázal zmáčknout Kreuzigerův kolega z týmu Orica-Scott Michael Albasini. Švýcarský závodník slaví etapový triumf na domácím závodě, letos už také vyhrál etapu v Baskicku. Průběžné vedení dále, i díky Pantanově práci, drží Felline.

Kreuziger dojel jako dvacátý ve stejném čase jako vítěz, mírně naopak ztratil Ondřej Cink. Na 59. příčce zaostal za Albasinim o třináct vteřin.

Cyklistický závod Kolem Romandie (WorldTour) - 1. etapa (173,3 km):

1. Albasini (Švýc./Orica) 4:33:10, 2. Ulissi (It./SAE Abú Zabí), 3. Herrada (Šp./Movistar), 4. Berhane (Erit./Dimension Data), 5. Froome (Brit./Sky), 6. Bilbao (Šp./Astana), ...20. Kreuziger (ČR/Orica) všichni stejný čas, 59. Cink (ČR/Bahrajn-Merida) -13.

Průběžné pořadí: 1. Felline (It./Trek-Segafredo) 4:39:07, 2. Schachmann (Něm./Quick-Step), 3. Herrada oba -8, 4. Roglič (Slovin./LottoNL) -9, 5. I. Izagirre (Šp./Bahrajn-Merida), 6. Jungels (Luc./Quick-Step) oba -12, ...33. Kreuziger -26, 54. Cink -37. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články