Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Alaphilippe vyhrál časovku a posunul se do čela

Mont Brouilly – Čtvrtá etapa závodu z Paříže do Nice měla podobu časovky, měřila pouze čtrnáct a půl kilometru a vrcholila stoupáním druhé kategorie na Mont Brouilly. Zvítězil domácí favorit Julian Alaphilippe.

Je nám líto, video expirovalo.
Alaphilippe se vyhoupl do čela Paříž-Nice

Ve vedení se dlouho držel Alberto Contador, který jako první stlačil hodnotu času pod dvaadvacet minut. Španěl těsně odolal dvěma útokům - krajana Izagira a domácího Gallopina, vítězství ve čtvrté etapě tradičního závodu však neudržel.

Francouz Alaphilippe totiž prosvištěl trať ve výborném čase jednadvacet minut a devětatřicet sekund. Navíc se posunul i do čela průběžného pořadí.

S časovkou se statečně popral také český mistr úniků Jan Bárta. Dojel osmadvacátý a v celkovém hodnocení mu patří devadesáté místo.

Výsledky 4. etapy závodu Paříž-Nice

1. Alaphilippe (Fr./Quick-Step) 21:39, 2. Contador (Šp./Trek) -19, 3. Izagirre (Šp./Movistar), 4. Gallopin (Fr./Lotto) oba -20, 5. Zakarin (Rus./Kaťuša) -33, 6. De La Cruz (Šp./Quick-Step) -45, ...28. Bárta (ČR/Bora) -1:17.

Průběžné pořadí: 1. Alaphilippe 12:36:27, 2. Gallopin -33, 3. Izagirre -47, 4. Henao (Kol./Sky) -1:05, 5. Martin (Ir./Quick-Step) -1:20, 6. Gilbert (Belg./Quick-Step) -1:24, ...90. Bárta -31:51.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články